2017: hét jaar van de mobiele conversie

2017: hét jaar van de mobiele conversie

In 2017 meer conversies via mobiel ten opzichte van desktop en laptop

Heb jij als voornemen in 2017 dat je website goed werkt op alle belangrijke mobiele apparaten? Dan ben je nog nét op tijd. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat mobiel zoeken naar een product, dienst of website in populariteit steeds meer stijgt. Dit jaar zal naar verwachting de conversies via mobiel voor het eerst de conversies via desktop en laptop overstijgen.

Ook meer bezoekers op je website?
Bel nu 020 881 2021

Mobiele conversie en de rol van responsive webdesign

De tijd dat de mobiele bezoeker de smartphone of iPhone slechts gebruikt om rond te surfen is voorgoed voorbij. Bezoekers kijken niet alleen, maar converteren steeds meer mobiel. Heb je namelijk een responsive webdesign, dan is er voor je bezoeker geen enkele reden te bedenken om zijn/haar aankoop niet via een mobiel apparaat te doen.

Als je bedenkt dat anno 2017 ongeveer 95% van alle Nederlanders beschikt over een mobiele apparaat is dit een logisch gevolg. Simpel gezegd; responsive webdesign zorgt voor een optimale webervaring met als gevolg meer en meer mobiele conversies.

Al gekeken naar de snelheid van je website?

De rol van een responsive webdesign welke zich aanpast aan het scherm van de mobiele gebruikers is voor de meeste ondernemers wel duidelijk. Er zijn echter nog andere belangrijke facetten te noemen die zorgen voor meer mobiele conversies zoals een snelle laadtijd. Heb je weleens gekeken naar de snelheid van je website?

Naast het feit dat een snelle website fijner navigeert, blijkt er dus een belangrijk verband te zitten tussen de laadsnelheid en mobiele conversies. Uit onderzoek van Google zelf is gebleken dat een mobiele website met een trage laadsnelheid veel minder conversies scoort. Eigenlijk wel logisch, want heb ook jij niet een hekel aan trage websites?

Trage websites zorgen voor minder mobiele conversies

Trage websites zorgen voor een slechte klantbeleving en dus ook voor minder conversies. Weet jij niet hoe snel je website is? Meten is weten. Je kunt dit op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld via Google Analytics. Duurt het laden van je website langer dan 3 à 4 seconden? Dan raakt je bezoeker zeker geïrriteerd. Niet alleen je bezoeker vindt snelheid belangrijk, ook Google kijkt naar de laadtijd van je website.

Slechte vindbaarheid zorgt voor minder mobiele conversies

Wist jij dat traag laden zelfs invloed heeft op je vindbaarheid in Google? Je krijgt een lage ranking. Een slechte vindbaarheid zorgt uiteraard ook voor minder mobiele conversies.

Kortom: in 2017 is er werk aan de winkel of beter gezegd, tijd om je website te optimaliseren, zodat je meer mobiele conversies krijgt. Daar gaat het uiteindelijk allemaal om! Jouw goede voornemen voor dit jaar is dan ook helemaal terecht. Wij kunnen je helpen om je doelstellingen te realiseren.

Comments are closed.