Bedankpagina is wel net zo netjes

Bedankpagina is wel net zo netjes

Zegt de contactpagina op uw website netjes bedankt?

De meeste van ons zijn opgevoed met het feit dat het netjes is om te bedanken. Van koffie die u geserveerd krijgt, tot het in ontvangst nemen van de beste wensen voor het nieuwe jaar. Iemand bedanken die bij u een online aankoop heeft gedaan of interesse toont in uw bedrijf door de contactpagina in te vullen is positief en kan leiden tot meer. Een bedankpagina voor uw website (laten) maken is dan wel net zo netjes.

Hulp nodig?
Bel nu 020 881 2021

De bedankpagina geeft u een tweede kans!

We weten hoe het in de praktijk gaat. We zijn vooral bezig om die conversie voor elkaar te boksen. Bestelpagina´s ontwerpen, betaalmethodes regelen, formulieren testen enz. Helemaal op het einde van dat proces komt u er achter dat u een nog even bedankpagina voor uw website moet maken. Oei. Even een pagina aanmaken in het CMS met een kleine tekst als “Bedankt voor uw bestelling/aanvraag” en klaar. Zo, op naar de volgende taak. Stop de persen, want de bedankpagina geeft u een tweede kans om de aandacht van de koper te trekken.

Bedankpagina op website wekt vertrouwen

Wellicht denkt u, waarom zou iemand die net klaar is met winkelen, opnieuw willen beginnen? Iemand die uw contactpagina van uw website heeft ingevuld of een bestelling heeft geplaatst geeft duidelijk aan vertrouwen te hebben in uw bedrijf. Anders zou er sowieso geen contact zijn opgenomen of niet besteld zijn. De kans dat deze persoon (ook andere) producten bij u wil kopen, is dus groot.

De bedankpagina na de bestelling is dus uitermate geschikt om andere of duurdere producten aan te bieden. Als we in marketingtermen praten dan hebben wij het nu over upselling.

Simpel gezegd: met een bedankpagina kunt u andere (duurdere) producten of diensten onder de aandacht brengen. Natuurlijk met als doel om meer omzet te genereren. Hoe? Sluis de klant door naar een hoogwaardiger of extra product of dienst. Speel in op de interesses van de bezoeker door het aanbieden van vergelijkbare producten of diensten in een (vaak) duurder segment.

Verhoog omzet via website met een bedankpagina

Een bedankpagina onderstreept enerzijds uw servicegerichtheid, anderzijds is dit een uitstekende manier om uw verkoop uit te breiden. Meer en meer webwinkels maken hier gebruik van, neem eens een kijkje op de sites van Amazon, Bol, Hema of Funda. Het maken van een bedankpagina is niet alleen net zo netjes, maar met een beetje handigheid kunt u uw omzet hierdoor verhogen.

De functionaliteit van uw website wordt bepaald door doordachte details. Het (laten) maken van een bedankpagina is daar een goed voorbeeld van. Om het gewenste effect te creëren moet u wel bedenken dat uw aanbod voor de bezoeker/klant interessant moet zijn om te voorkomen dat hij/zij afhaakt. Wij hopen dat u weer met plezier ons blog hebt gelezen en nog belangrijker, dat u aan onze informatie en tips iets heeft. Wij zeggen voor nu alvast netjes, bedankt!

Comments are closed.