Blogservice

Zakelijk bloggen: lees de vele voordelen van onze blogservice

Zelf blogberichten schrijven kán, maar dit vergt kennis én tijd. De inhoudelijke kennis is vanzelfsprekend bij u aanwezig, maar webteksten (blogberichten) schrijven is een vak apart.

Daarnaast heeft u als drukke ondernemer vaak onvoldoende tijd om een blog op uw website te onderhouden. Jammer, want door niet te bloggen laat u kansen liggen! Dit hoeft niet als u contact met ons opneemt. Wij leggen u graag de voordelen van onze blogservice uit.

Meer bezoekers op uw website nodig?
Bel nu 020 881 2021

Met een blog profileert u zich als vakspecialist!

Waarom zakelijk bloggen? Er zijn mensen die het bloggen niet serieus nemen en/of er simpelweg niet het belang van inzien. Toch is het aan te raden het bloggen wel serieus te nemen, want met een actueel en actief blog op uw website is de kans op meer bezoekers naar (op) uw website meer dan aanzienlijk.

Daarnaast voorziet u uw bezoeker van waardevolle informatie én laat u zien dat u een autoriteit bent op uw vakgebied. Met een blog profileert u zich dus als een echte vakspecialist! Een professioneel bedrijfsblog is de ultieme vorm van social media.

Bloggen is zeker ook een vorm van zoekmachine optimalisatie, zodat er een kans is dat u hoger in Google kunt scoren, want er wordt een positie opgebouwd in de zoekmachines, als kennisbank of als vraagbaak.

Wat houdt onze blogservice in?

Wij schrijven, in samenspraak met u, pakkende en prettig te lezen berichten met onderwerpen die interessant zijn voor uw doelgroep. Hoe vaak? Dit is aan u om te bepalen, maar wij adviseren wel om dit regelmatig te doen.

Dit is niet alleen goed voor de bezoeker van uw website, maar ook voor Google en andere zoekmachines zoals Yahoo, Bing. Des te meer uw website wordt gewaardeerd, des te meer kans u maakt om hoger te scoren in zoekmachines. Ook weer één van de voordelen voor het uitbesteden van het bloggen.

Bij een blog hoort aansprekend beeldmateriaal

Meertalige blogservice voor het MKBNaast het bericht zelf, gaat de meeste aandacht binnen een blogbericht uit naar de titels en het beeldmateriaal.

Het visualiseren van een onderwerp met afbeeldingen vergroot de attentiewaarde en de bezoeker weet meteen waar het over gaat!

Daarnaast kan een (lange) lap tekst zonder beeld wat minder aantrekkelijk overkomen. Gebruik bijvoorbeeld beeldmateriaal bij een onderwerp welke in een titel (of vetgedrukt) naar voren komt. Dit ondersteunt elkaar namelijk.

De balans tussen tekst en beeld

Eén of hooguit twee afbeeldingen per blog zijn vaak al genoeg. Net als bij veel andere zaken geldt ook hier dat overal waar ‘te’ voor staat niet goed is (behalve tevreden natuurlijk ;-).

De verdere balans tussen beeld en tekst hangt af van uw doelgroep. In een blogbericht worden vaak nieuwsfeiten, nieuwe producten, wijzigingen of een call to action opgenomen.

Door te bloggen deelt uw kennis

Door te bloggen deelt uw kennisBloggen geeft uw bedrijf een gezicht, want hiermee creëert u beweging op een toch wat statische website.

Door het schrijven van blogberichten voor bedrijven laten wij bezoekers proeven van uw kennis, door delen informatie te schrijven die interessant voor hen kunnen zijn. Door deze kennis te delen kunt u van toegevoegde waarde zijn voor anderen.

Het is slechts een kwestie van tijd voordat uw bedrijf hiervan de vruchten kan plukken, want potentiële kopers zullen u daardoor niet snel vergeten.

Waarom onze blogservice: wij schrijven met passie

Wij onderscheiden ons van anderen doordat wij berichten schrijven met passie voor elke doelgroep én branche.

Onze blogservice voor, laten we zeggen de reisbranche, is weer anders dan voor bedrijven welke actief zijn in de zorgsector. Waarom? Omdat een reisbureau zich meestal meer richt op jonge volwassenen en de zorgsector op ouderen.

Jonge mensen worden graag getutoyeerd, terwijl zelfs actief taalgebruik een wat oudere bezoeker al kan afschrikken.

Zo zijn er tal van andere zaken waar we bij het schrijven van blogberichten rekening mee moeten houden. Succesvol bloggen is meer dan een stukje tekst schrijven.

Bloggen is slim inspelen op het koopgedrag van uw bezoekers

Hebt u bijvoorbeeld een webshop of webwinkel? Dan zult u zich meer bezighouden met de vraag hoe u slim kunt inspelen op het koopgedrag van de bezoeker. Wij denken, wat voor bedrijf u ook heeft, graag met u mee.

Vaak is het, samen met u, een kwestie van gezond verstand gebruiken en creatief schrijven.

De voordelen van onze blogservice kort samengevat:

Profileren als vakspecialist (uw valt op bij uw bezoeker!)

Goede vindbaarheid in zoekmachines (Google, Yahoo, Bing)

Aanzienlijke kans op meer bezoekers

Meer autoriteit

Blogservice op maat

Smart InterWeb biedt een blogservice op maat. Wij begeleiden en leveren de redactionele content (eventueel met beeldmateriaal) voor een professioneel bedrijfsblog.

Bloggen is niets anders dan het overbrengen van kennis, emotie of actie met tekst én beeld naar een specifieke doelgroep. Door te bloggen is er altijd wat te doen op uw website, zodat u de aandacht op uw bedrijf vestigt!

Leg uw wensen of ideeën maar eens aan ons voor. Wij staan u graag te woord.