Call to action

Uw website als call to action uithangbord op Google

Om op te vallen tussen al die miljoenen websites zult u de bezoeker van uw website op het juiste moment van de juiste informatie moeten voorzien. Een bezoeker zit niet te wachten op een ingewikkelde website, maar zoekt een antwoord op een vraag.

Ze houden van actuele en relevante informatie en beslissen in een fractie van een seconde of ze geïnteresseerd zijn of niet. Dit vereist doelgerichte, hoge kwaliteit content met niet te vergeten een call to action. Het komt er dus op neer dat uw website als call to action uithangbord op Google moet dienen.

Meer bezoekers op uw website? Klik nu

Call to action is een marketingtool

Hoge kwaliteit content bestaat, net zoals een call to action, allereerst uit eenvoud. Eenvoud leidt tot helderheid waardoor er kwaliteitsoplossingen ontstaan. Ons motto: “Als u start met kwaliteitsoplossingen, dan ontstaat er ook een kwaliteitsproduct“, staat want ontwikkeling verschijnt daar waar eenvoud verblijft. Een Call to action is dus een marketingtool.

Een call to action is eenvoudig maar krachtig

Een call to action is een eenvoudig, maar wel een belangrijk uithangbord op een website. Het is een marketingtool om bezoekers over te halen om iets te bestellen of om een andere specifieke handeling op een website te verrichten. Een call tot action kan bijvoorbeeld bestaan uit:

Korte krachtige tot actie aan zettende zin of beeld
Reden waarom er actie moet worden ondernomen (voorverkoop, aanbiedingen)
Een tijdsaanduiding (direct)
Belofte dat er wat wordt verkregen (al dan niet gratis)

Wat is een call to actionPlaats een call to action altijd op een duidelijk zichtbare plek, bijvoorbeeld op de homepagina of blogpagina. In ieder geval op de meest bezochte pagina’s van de website.

Wat is precies een call to action?

Een call to action is niets anders dan het oproepen tot actie. Let wel…u geeft hiermee aan wat iemand kan doen en niet wat iemand moet doen. Iemand kan/ mag reageren op een blogbericht of doorklikken naar een ander deel van de website.

Zorg er dus voor dat de tekst die u daarvoor gebruikt verleidelijk is en nooit dwingend. Kleurgebruik, de vorm en grootte van bijvoorbeeld buttons zijn ook van wezenlijk belang.

Schrijf call to actions in de gebiedende wijs

Schrijf in een call to action precies wat u wilt dat de bezoeker doet. Doe dat met kracht en maak het de moeite waard. Prikkel zijn gedachte. Gebruik de gebiedende wijs om de tekst concreet en actief te maken.

De call to action is de plek waar je met zo min mogelijk woorden duidelijk moet maken wat je van de bezoeker verwacht. Begin uw tekst met bijvoorbeeld met de woorden gratis, aanbieding, direct, korting, bespaar, geheim enz., maar houd het kort en simpel, want te veel aanwijzingen kunnen verwarrend werken. Maak het een bezoeker zo gemakkelijk mogelijk een actie uit te voeren.

Optimaliseren van een call to action

Het is belangrijk om tijd te stoppen in het schrijven en optimaliseren van een call to action. Het is een stap in een verkoopproces die niet mag ontbreken.

Met een heldere en duidelijke call tot action bepaalt u uw eigen succes. Zorg dat er geen kink in de kabel komt. Werkt het niet of niet voldoende? Schuif dan niet de schuld in de schoenen van de bezoeker, want waarschijnlijk was ú niet duidelijk genoeg. Doe daar meteen iets aan en vraag nu advies aan professionals.