Creatief schrijven voor het internet

Creatief schrijven voor het internet

Creatief schrijven voor het internet vergt inlevingsvermogen

Creatief schrijven is een vak dat je kunt leren. Maar een boek schrijven is heel iets anders dan schrijven voor het internet. Met schrijven voor het internet (lees zeker ook Google) bedoelen wij onder meer het creëren van webteksten, blogs, landingspagina’s die voor de doelgroep interessant zou kunnen zijn. Een professionele tekstschrijver kan je daar bij helpen, want ervaren tekstschrijvers kunnen emoties oproepen.

Creatieve tekstschrijver nodig?
Bel nu 020 881 2021

Research en een sterk inlevingsvermogen van de tekstschrijver is noodzakelijk om een bepaalde emotie op te roepen. Zonder emotie is de (be)zoeker niet geïnteresseerd. Mensen kopen op basis van emotie en niet van logica. Denk er eens over na welke emotie jij zou willen oproepen bij je doelgroep? Want uiteindelijk wilt je jouw product of dienst aan de man brengen.

Creatief schrijven om een bepaalde emotie op te roepen

Koopmotieven zijn terug te leiden naar een onbewuste psychologische trigger. Een prikkel die een bepaalde emotie oproept en ons brein naar een bepaalde beslissing toe leidt. Is het gemak, actualiteit, prijs of misschien wel angst. Angst om iets mis te lopen. Dat is dan precies de reden om jouw product of dienst zo aantrekkelijk te maken dat men het niet kan weerstaan. Dit wekt een positieve emotie op. En een positieve emotie kan twijfel wegnemen.

Twijfelende be(zoekers) kun je overtuigen met een goed verhaal. Dit verhaal zit in je hoofd, maar je kunt het niet omzetten in emotie. Een ervaren tekstschrijver kan je hierbij helpen, want deze heeft een bepaald inlevingsvermogen. Het vermogen om een ander te vertellen wat je nu precies bedoelt. Smart InterWeb heeft zulke tekstschrijvers in huis.

Een goed verhaal zorgt voor een positieve emotie

Creatief schrijven voor het internet blijft lastig, want internet is onpersoonlijk. Zeker als je alleen een website hebt met tekst en wat foto’s. Daardoor leren je klanten jou als ondernemer niet echt kennen, tenzij je een goed geschreven verhaal hebt. Dit betekent dat je al je charmes in de strijd moet gooien om een be(zoeker) te overtuigen dat jij het beste biedt. Naast een goed verhaal helpt een stukje persoonlijke aandacht daarbij. Al met al moet dit leiden tot een positieve emotie.

Direct persoonlijk contact kun je nooit helemaal bereiken met je website, maar je kunt wel iets doen dat in de buurt komt. Social media en reactiemogelijkheden onderaan blogartikelen liggen voor de hand. Maar niet iedereen wil op die manier reageren.

Je kunt ook kiezen voor een pop-up op je website voor de nodige interactie. Een online helpdesk; ‘How can I serve you’? Het is klantvriendelijk, want een bezoeker kan kiezen om er wel of niet gebruik van te maken. Zo zijn er meerdere opties om een bepaalde emotie op te roepen bij je bezoeker. Wil je eens brainstormen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Comments are closed.