De gedwongen weg naar Google AdWords

De gedwongen weg naar Google AdWords

De (bijna) gedwongen weg naar Google AdWords

Er zijn maar weinig bedrijven “actief” in Google die zich niet in meerdere of mindere mate bezig houden met de vraag, hoe kom ik hoger in deze zoekmachine.

Voor de één zal het belang wat groter zijn dan voor de ander, maar scoren in Google was, is en blijft een hot item.

Of u nu hulp op dit gebied krijgt of “de SEO” in eigen beheer heeft, het zal altijd een kwestie van een lange adem blijven. Of zijn er toch nog andere manieren om dit te bereiken?

Meer bezoekers op uw website? Klik nu

Black hat

Ondanks dat Google erg zijn best doet om black hat praktijken te verbannen, zien wij regelmatig voorbeelden van websites die het (nog) steeds erg goed doen, maar waar de zwarte hoed de scepter slaat. Vervelender is dat wij er soms door prospects op worden gewezen.

Zo van, “kijk die doet het goed, dat willen wij ook”, Tja, daar sta je dan met je goeie gedrag!

Er zijn erg veel websites door Google afgestraft, omdat deze zich niet aan de regels hielden en die zie je in de zoekresultaten niet (meer) terug. Daar wijzen wij de prospects op.

Daarnaast leggen wij dan uit dat er geen (SEO) manieren zijn om snel op de eerste pagina van Google te komen, zonder dat het risico bestaat dat de behaalde posities in één keer foetsie zijn.

Wil iemand dit toch per se, dan kunnen wij het bedrijf helaas niet verder helpen. We nemen geen verantwoordelijkheid voor producten/ diensten waar we niet achter staan en gaan al helemaal niet tegen de regels van Google in.

Richting Google AdWords

De kop van dit artikel begon met “De (bijna) gedwongen weg naar Google AdWords” en we gaan gestaag naar “the point”. Voordat we zover zijn is het goed om toch nog iets meer uitleg te geven.

Zo zult u beter begrijpen hoe u uw Google SEO of SEO campagne kunt opzetten, bijsturen, wat voor u het beste werkt en waar de schoen vaak wringt.

Het verschil tussen zoektermen en zoekwoorden

Simpel, zoekwoorden zijn enkelvoud en zoektermen meervoud! Einde alinea?……nou, nog niet helemaal. Nu we weten wat feitelijk het verschil is, is het erg handig om te weten, wanneer gebruik je nu een zoekterm en wanneer een zoekwoord? Uitleg dus.

Hier volgt een anoniem 😉 voorbeeld waarin duidelijk wordt waar de schoen wringt.

“Kunt u er voor zorgen dat ik met de term hypotheek op de eerste pagina van Google kom?”

Uhh, wat bedoelt u precies?

“Nou, als mensen in Google naar/op hypotheek zoeken, dan moet mijn website zichtbaar zijn op de eerste pagina…o ja, en het liefst helemaal bovenaan”. “Bijna vergeten, ons bedrijf doet ook in leningen en verzekeringen, dus die graag ook”.

Ja, op zich is dat geen probleem, maar houd u er wel rekening mee dat kliks op dergelijke zoekwoorden (keywords) vrij prijzig zijn. € 15,- per klik is vrij normaal, maar een klik is nog geen klant zullen we maar zeggen.

Als er 100 kliks per dag zijn en een maand heeft 30 dagen, dan komt u (maandelijks) op een bedrag van ongeveer € 45.000,- uit. U moet dit bedrag rechtstreeks aan Google betalen. Voor het opzetten en onderhouden van de campagne krijgt u van ons een factuur. Dit zal niet meer dan enkele honderden euro´s per maand zijn.

“Slik…….maar dát kan ik niet betalen”

De wat meer ervaren lezer had natuurlijk al in de gaten dat we het in bovenstaand voorbeeld over Google AdWords hadden (SEA) en niet over SEO.

Vanzelfsprekend eindigt een dergelijk gesprek bij ons internetbedrijf nooit met teleurstelling, want wij begrijpen meestal vrij vlot wat een klant wil. Deze anonieme relatie had (heeft) een leuk en gezond bedrijf in verzekeringen, hypotheken en leningen en hij wil deze op het internet (middels zijn website) promoten.

Door aan te geven dat door zijn vrij heldere wensen kosten en baten niet meer met elkaar in verhouding stonden, kon er over worden gegaan tot wat wel kan. En dat was (is) gelukkig heel wat.

Ons punt!

Om met (uitsluitend sterke) zoekwoorden de Google AdWords ladder te beklimmen zal een grote berg geld noodzakelijk zijn en u moet zich altijd afvragen, ga ik mijn inleg eruit halen en niet geheel onbelangrijk…ga ik er aan verdienen.

Hopen leidt meestal naar een flinke verliespost, dus wij raden niemand aan om risico´s te nemen.

Ook met (long tail) zoektermen zijn er geen garanties te geven. Toegegeven, de kosten zullen bij een slimme SEA campagne een stuk lager liggen, maar ook hiervoor geldt, geld uit (blijven) geven zonder dat u er blijvend iets aan heeft, is niet verstandig.

Ondanks dat alles wat hierboven staat erg verstandig is en we er voor de volle 100% achter staan lopen we nu toch een beetje vast.

Iedereen weet dat om bezoekers naar je website te “loodsen” je hoog in Google moet staan en als dat niet het geval is en er bestaan geen mogelijkheden om dat op korte termijn voor elkaar te krijgen, wat dan!

Dit is precies de reden waarom veel bedrijven wel haast gedwongen zijn om een Google AdWords campagne te voeren. Op deze wijze weet u zeker dat u op de eerste pagina komt te staan. Zo lang u Google maar blijft betalen in ieder geval.

Oplossing: deel SEO, deel SEA

Smart-InterWeb-SEO-en-SEA-oplossingenWij adviseren bedrijven regelmatig om een deel van hun budget te investeren in SEO en andere langere termijn internet marketing oplossingen en een deel in SEA (Google AdWords).

Vergelijk het maar met beleggen. Al uw geld inzetten op één aandeel zal door geen enkele beleggingsadviseur worden aangeraden. Ook hiervoor geldt, u loopt grote risico´s. Met een pakket kunt u wel tegen een stootje.

Risicospreiding en investeren in verstandige producten/diensten is dus zeker niet alleen van toepassing in onze wereld.

Wilt u weten wat voor u een mooie balans zou zijn, neem dan even contact op. Wij vertellen het u graag.

Comments are closed.