De voordelen en nadelen van pop-ups

De voordelen en nadelen van pop-ups

De voordelen en nadelen van pop-ups op een website

Er zijn bedrijven die kiezen voor de zogenoemde pop-ups. U kent ze wel; een nieuw browservenster (lees: klein tabblad) die wordt geopend bovenop het bestaande venster van de website. We zien het vaak bij onder andere bankinstellingen, makelaarskantoren en reisbureaus en niet te vergeten…..internetbedrijven!

Het is een vorm van internetreclame met als doel de bezoeker te voorzien van waardevolle informatie (of acties). Dit kan een voordeel zijn, omdat bezoekers in de verleiding (kunnen) komen om iets te kopen of van een dienst gebruik te maken. Het plaatsen van een pop-up kan uw conversie verhogen maar ook verlagen, want er zitten naast voordelen zeker ook nadelen aan pop ups vast.

Hulp nodig bij het optimaliseren van uw website?

Het grootste nadeel is dat een groot aantal bezoekers zo’n reclamevenstertje als irritant ervaart (vergelijk het met het kijken van een spannende film die wordt onderbroken met een reclamespot). Herkent u dit?

U ergert zich hieraan, omdat u ongevraagd wordt gestoord. Hierdoor wordt u min of meer ‘gedwongen’ om de reclame te bekijken. U kunt tijdelijk even iets anders gaan doen, maar als u net lekker op de bank zit heeft u daar natuurlijk geen zin in!

Blokkeren van pop-ups

Een ander nadeel (of voordeel) van een pop-up is dat in sommige browsers, bijvoorbeeld in Firefox en Google Chrome, deze eenvoudig te blokkeren zijn. U moet zich dan ook afvragen of u het gebruiken van pop-ups zinvol is of u moet een doelgroep hebben die dit wel kan waarderen.

Een pop-up kan worden getoond zodra een bezoeker de website aanklikt, na een aantal seconden, maar kan ook door het doen van “een actie” worden weergegeven. Het gebruik van pop-ups is dus iets wat u als website eigenaar weloverwogen moet doen. De informatie in de pop-up moet relevant en waardevol zijn. Alleen dán kan het bijdragen aan het succes van een website!

Bepaal daarom zorgvuldig de boodschap die u wilt tonen en welk doel u wilt behalen.

Tip

Wilt u toch gebruik maken van pop-ups dan kunt u dit het beste doen als een bezoeker de website verlaat. Waarom? Omdat een laatste boodschap meestal het langst blijft hangen. Op deze wijze geeft u de bezoeker een ‘extraatje’ mee. Bij wijze van spreken als ‘dank’ voor het bezoeken van uw website. Houd de tekst kort, krachtig en breng de pop-up slechts eenmaal in beeld

Originele internetreclame ideeën

Alleen ú kunt inschatten of een pop-up door uw bezoekers gewaardeerd zal worden. Soms is het ook een kwestie van de proef op de som nemen. Uiteraard zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden, want internetreclame is een breed begrip.

Wilt u met ons eens brainstormen over originele internetreclame ideeën voor uw bedrijf? Neemt u dan gerust contact op.

Comments are closed.