Een gelukkig online leven

Een gelukkig online leven

Op weg naar een gelukkig(er) online leven

Van nature hebben wij mensen de neiging om onze ogen dicht te doen voor problemen. Hopen wij erop dat ze vanzelf verdwijnen of misschien verwachten we wel dat een ander ze oplost. In de meeste gevallen kunt u dan lang wachten. Bezoekers bijvoorbeeld op uw website komen er niet vanzelf, daar moet u iets aan doen.

Er is niet één oplossing, vaak is het combinatie van meerdere factoren. In onze vorige blogberichten hebben wij al veel zaken besproken die u op weg kunnen helpen naar een gelukkig(er) online leven, maar er is meer…

Ook meer bezoekers nodig? Klik nu

Nog steeds is conversie optimalisatie een ondergeschoven kindje

In de praktijk is conversie optimalisatie nog steeds een ondergeschoven kindje. Een verontrustende vaststelling, want dit houdt in dat veel bedrijven nog steeds te weinig rendement uit hun website halen. De reden is vaak onwetendheid en daar maken veel internetbedrijven graag gebruik van.

Daarnaast wordt er veelal gekozen voor een tijdelijke oplossing zoals het voeren van een AdWords campagne. Met een beetje geluk krijgt u daardoor meer bezoekers, maar uw website wordt er niet sterker van en uw portemonnee vaak steeds leger.

Dit wil nog niet zeggen dat wij een tegenstander zijn van dit soort campagnes, want alle kleine beetjes helpen. Waar wij u wel voor willen waarschuwen is dat u de basis niet vergeet waarbij stabiliteit het sleutelwoord is. Een goede website wordt gebouwd, laag voor laag.

Conversie optimalisatie is daarbij een heel belangrijk onderdeel. Wanneer uw website niet hoog in de zoekmachines scoort, veroorzaakt dit stress. U hebt slapeloze nachten, want u kunt niet die omzet generen waar op had gehoopt. Eenvoudigweg doordat u niet de juiste bezoeker bereikt.

Een leven dat helemaal zonder stress is, is welhaast onmogelijk. En ook niet wenselijk. Stress op de juiste momenten en in de juiste hoeveelheden kan u juist helpen om op een bepaalde manier in actie te komen en dingen op te lossen. Neem het heft in eigen hand.

U denkt nu misschien: allemaal mooi en aardig, maar wat kan ik met al deze informatie? Het antwoord is simpel: actie ondernemen, want stress vormt een zware aanslag op uw lijf. En zeker als u zich met zaken bezig moet houden waar u weinig verstand van heeft of eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Daardoor verliest het leven haar glans en kunt u zich niet goed focussen op de zaken die voor u belangrijk zijn.

‘Context is king’

Er is op online gebied gelukkig van alles te ondernemen om stress te reduceren. In onze vorige blogberichten hebben wij al tal van opties genoemd zoals conversie optimalisatie, landingspagina’s en niet te vergeten het (laten) schrijven van blogberichten, want ‘content is king’. Het waren de wijze woorden van Bill Gates in 1996.

Tegenwoordig is het niet meer “content is king”, maar ‘context is king’. Met andere woorden door het publiceren van content die relevant is voor uw doelgroep zult u hoger scoren in zoekmachines zoals Google en Bing. Conversie optimalisatie is een optie, maar er zijn nog andere mogelijkheden. Kijkt u eens naar onze landingspagina actie of neem contact met ons op om vrijblijvend te brainstormen.

Comments are closed.