Goedkope website laten maken (deel 1)

Goedkope website laten maken (deel 1)

Op zoek naar een goedkope website? Wat houdt u tegen!

Bij het Googelen naar “goedkope website” is het bijna onmogelijk om niet te zien dat u voor zeer aantrekkelijke bedragen een prachtige website kan laten maken. De voorbeelden zien er mooi en verzorgd uit, SEO en CMS zitten er bij in, dus wat houdt u tegen!

Hulp nodig?
Bel nu 020 881 2021

Goedkope website met gratis thema/ template

De praktijk ziet er bij een goedkope website helaas iets minder rooskleurig uit. Om te beginnen wordt er veelal gekozen voor of een gratis template (thema) of het is dertien in een dozijn. Bij een gratis template loopt u vaak tegen onder andere onderstaande problemen aan:

•  Een gratis website template is niet uniek
•  Deze sluit niet altijd aan bij uw huisstijl
•  De technische mogelijkheden zijn meestal beperkt
•  Een gratis website template biedt weinig tot géén ondersteuning
•  Niet (volledig) responsive
•  De gewenste structuur ontbreekt
•  De codering is vaak verouderd
•  Vaak geen of beperkte updates (kans op malware)

Gebruik laten maken van een gratis thema/ template bij zo´n goedkope website is voor veel ondernemers een behoorlijke valkuil. In eerste instantie lijkt het zo te zijn dat u daardoor erg goedkoop uit bent bij het laten maken van uw website, maar als er een probleem ontstaat (en dat is vrijwel altijd zo) en dan kunt u de portemonnee alsnog trekken.

Goedkoop zal erg snel duurkoop worden!

Zoals u kunt zien zitten er nogal wat nadelen aan een goedkope website. Want stel dat u website niet volledig responsive (mobielvriendelijk) is? Dat zal betekenen dat er misschien wel bezoekers komen, maar ook direct weer weg gaan. Een website die geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik is vandaag de dag strikte noodzaak.

Bij een goedkope website zit vaak de achterkant (technische gedeelte) zit niet goed in elkaar. Dat straft Google bijvoorbeeld keihard af door u te laten zakken in de zoekresultaten. Dit zijn maar twee voorbeelden die u veel meer geld gaan kosten in plaats van opleveren.

Dit nog even los van de vaak aanwezige kleine lettertjes in de contracten. Denk daarbij aan vaste maandelijkse lasten, of het feit dat u niet de eigenaar van de domeinnaam bent. Goedkoop zal erg snel duurkoop worden!

In deel 2 van “goedkope website laten maken” gaan we verder met zaken waar u tegenaan gaat lopen als u niet kiest voor kwaliteit!

Comments are closed.