Goedkope website laten maken (deel 2)

Goedkope website laten maken (deel 2)

Websites gemaakt door zogenoemde professionele internetbedrijven

Als vervolg op deel 1 van ons blogbericht ‘goedkope website laten maken’ willen wij u het volgende meegeven. Onder websites zit veel “kaf”. Dat wil zeggen er zijn minder goede en slechte websites. Er zijn veel ‘amateurs’ websites gemaakt door zogenoemde professionele internetbedrijven.

Deze websites zijn onder andere te herkennen aan onder meer een rommelige navigatie, onduidelijke structuur, trage laadtijd, doelgroep ‘onbekend’ en door onder meer het ontbreken van SEO. Zonder SEO zal niemand uw website in de zoekmachines vinden! Het is een specialistische en vaak tijdrovende klus, maar het werpt echt haar vruchten af.

Hulp nodig?
Bel nu 020 881 2021

Website is geoptimaliseerd voor Google

SEO is, zeker de laatste jaren, het toverwoord. In de praktijk komt u het overal tegen. Wat ons het meest opvalt zijn 2 zaken. Het eerste zijn de prijzen die worden gevraagd (en vaak betaald) voor de meest vreemde “SEO producten”, maar daar kunt u elders op deze website meer over lezen. Het tweede is dat SEO al in de website zit of nog sterker zijn citaten als “Website is geoptimaliseerd voor Google”.

Voor mensen die niet thuis zijn in zoekmachine optimalisatie klinkt dit als muziek in de oren en dat is niet zo vreemd. Het lijkt namelijk zo te zijn dat u helemaal geen internet marketing of SEO specialist nodig heeft en dat is dan snel verdiend…..Toch?

Laat u geen zand in de ogen strooien

Of u nu wel of geen gespecialiseerd internetbedrijf nodig heeft laten wij aan u over, maar wel leggen wij u graag, helder en zonder omwegen uit dat het eerder genoemde kreet kant nog wal raakt. U snapt inmiddels wel dat het logisch is dat de door uw gewenste website de digitale weg (Google) op kan.

Dit heeft niets met optimaliseren te maken. De enige reden waarom deze onzinnige kreten bestaan is om u als prospect zand in de ogen te strooien en dat verdiend de schoonheidsprijs zeker niet.

SEO zit al in de website

Dat SEO al in een website zou zitten is minder straf dan eerder genoemd voorbeeld over de voor Google geoptimaliseerde website, maar ook dit geeft een verkeerd beeld. Er zijn erg veel (WordPress) SEO plugins op de markt voor mensen die nog nooit een website hebben gemaakt een start/ richting te geven. Denk daarbij aan ideeën voor zoektermen (in URL´s) waar veel op wordt gezocht. Erg handig, maar toch niet zo doeltreffend als gedacht.

Als u een schildersbedrijf in Utrecht heeft, dan zal een aangeraden zoekterm als “Schildersbedrijf Utrecht” u erg aanspreken. Gebruiken op uw website…? Absoluut, maar denken dat u hiermee met een nieuwe website (binnen de organische resultaten) hoog in Google gaat scoren zal tot grote teleurstelling leiden.

Wees daarom slimmer en neem in URL´s, titels, content etc. meer gespecificeerde zoektermen op. Bent u gespecialiseerd in authentieke oude panden, of concurreert u op prijs bij het sauzen van muren, laat dit dan duidelijk naar voren komen. (Be)zoekers die specifiek op zoek zijn naar dergelijke dienstverleningen komen dan op uw website en weten dan ook meteen dat zij op de juiste plek zijn.

Uw website: ga altijd voor kwaliteit

U ziet dat er bij het laten maken van een website veel meer komt kijken dan in eerste instantie lijkt. Snel, goedkoop en SEO zit er bij in, zijn termen die bij websitebouw niet thuis horen. Tenminste niet als u liever niet van een koude kermis wilt thuiskomen.

Dat wil nog niet zeggen dat een website persé duur hoeft te zijn. Er zijn gevallen waarbij alles maatwerk moet zijn en dat kost nu eenmaal wat. Kies voor kwaliteit in plaats van een zogeheten ‘goedkope website’. Neemt gerust eens contact met ons op.

Comments are closed.