Google Sandbox filter (deel 1)

Google Sandbox filter (deel 1)

Verklaring van wat het Google Sandbox filter nu precies is (deel 1)

Voordat we van start gaan, Google ontkent het bestaan van de Sandbox! Vreemd zult u denken, maar nee dat valt wel mee. Deze zoekmachine heeft er een sport van gemaakt om (vrijwel) alles te ontkennen. Soms wordt er later wel eens iets toegegeven, maar meestal blijft het muisstil.

De reden voor de oorverdovende stilte is vrij eenvoudig te verklaren. Google wil niet dat iets of iemand grip krijgt op hun werkwijze, anders zou het wel eens erg snel afgelopen kunnen zijn met deze gigant.

Voor het Google Sandbox filter is deze tactiek ook toegepast, maar dat betekent nog niet dat we geen verklaring kunnen geven wat “het” nu precies is.

Expertise nodig? Laat ons u helpen

Websites moeten zich eerst bewijzen

Vrijwel zonder uitzondering komt iedere nieuwe website in de Google Sandbox. De reden hiervoor is, websites moeten zich eerst bewijzen.

Bij het monitoren van een (nieuwe) website zien we de eerste weken na online zetten een mooie stijging in posities, maar daarna een sterke daling.

Veel website eigenaren die niet weten wat de reden is, raken in paniek en gaan aan alle kanten “sleutelen” aan hun site, webshop of webwinkel.

Ons advies: Doe dit niet!

Tenzij u iets bewust of onbewust heel erg verkeerd heeft gedaan, de kans is meer dan aanzienlijk dat u in de Google Sandbox terecht bent gekomen.

In algemene zin kan worden gesteld dat websites die zich richten op hun bedrijfsnaam of bijvoorbeeld een productnaam (lees zoektermen waar niet veel concurrentie voor is) meer worden getroffen.

Uw nieuwe website in Google Sandbox is (meestal) geen straf!

Het Google Sandbox filter is dus van toepassing op vrijwel alle websites.

Het is wel belangrijk om te zien dat het hier dus geen afstraffing betreft. Veel webmasters en SEO specialisten krijgen het nogal eens te verduren omdat site eigenaren (vaak onterecht) denken dat zij iets verkeerd hebben gedaan.

Hebt u net een nieuwe website online staan en u ziet na een aantal weken een daling van de resultaten, bedenk dan, uw nieuwe website tijdelijk in Google Sandbox is (meestal) geen straf!

Google Sandbox filter deel 2

We hebben het in dit artikel uitsluitend gehad over het Google Sandbox filter wat zeer regelmatig op nieuwe websites wordt losgelaten.

In deel 2 gaan we het hebben over de wijze waarop dit filter wordt toegepast op websites die zich niet aan de regels houden.

Het gaat om dezelfde naam, maar daar houdt het zo ongeveer mee op.

Hebt u vragen betreffende dit onderwerp of wilt u weten of u “gesandboxed” bent, neem gerust even contact op.

Comments are closed.