Google Sandbox filter (deel 2)

Google Sandbox filter (deel 2)

Het Google Sandbox filter kán zeker meer zijn dan een test van uw website

In deel 1 hebben we het Google Sandbox filter besproken als “test” voor uw website, maar het kán ook meer zijn. Het is een publiek geheim dat er nog steeds veel webmasters zijn die denken slimmer dan Google te zijn. De meest “slimme” trucs worden uit de kast gehaald om zo hoger in Google te komen.

Dat iemand deze praktijken ten uitvoer brengt als het om zijn of haar eigen website gaat is prima, maar veelvuldig worden Black Hat technieken losgelaten op sites van (goedgelovige) klanten. Dagelijks zien en horen we de gevolgen daarvan en die zijn ronduit triest.

Prima posities worden door Google omgezet naar plekken op vele pagina´s lager en het gaat zelfs zo ver dat websites (tijdelijk) helemaal uit de resultaten verdwijnen.

Als u heeft gemerkt dat u niet meer vindbaar bent in Google of dat posities van zoektermen/ zoekwoorden zeer sterk zijn gedaald, dan bent u waarschijnlijk geraakt door het Google Sandbox filter, Panda of Pinguïn.

Expertise nodig? Laat ons u helpen

Met uw website uit Google Sandbox komen

Als u heeft gemerkt dat u waarschijnlijk het slachtoffer bent van Google Sandbox, dan is het zaak om na te gaan waar het mis is gegaan.

Heeft u bijvoorbeeld recentelijk content toegevoegd waarbij er sprake zou kunnen zijn van “keyword spammen” of heeft u recentelijk aan linkbuilding laten doen?

Zeker het aan linkbuilding laten doen is erg glad ijs. Google heeft de regelgeving betreffende linkbuilding sterk aangescherpt, puur omdat website eigenaren (en niet te vergeten aanbieders van backlinks) erg creatief werden met het verkrijgen van links.

Toch zien we nog steeds veel zelfbenoemde specialisten in linkbuilding, die pakketten backlinks aanbieden tegen uiteenlopende prijzen.

Advies…..begin hier nooit aan!

Het sleutelwoord bij het verkrijgen van links is…natuurlijk. Wat natuurlijk is kan vanzelfsprekend onderdeel van discussie zijn, maar in één keer tientallen of zelfs honderden (niet relevante) backlinks richting uw website is dat in ieder geval niet.

Er zijn ontzettend veel websites slachtoffer geworden van Google Sandbox, omdat er (bewust of onbewust) op een onnatuurlijke wijze aan linkbuilding is gedaan.

Met uw website uit Google Sandbox komen is een heel stuk complexer dan erin.

Analyseer uw website

De meest eenvoudige wijze om te zien of u ook echt door Google bent afgestraft is om in Webmaster Tools te kijken of er handmatige acties zijn. De kans daarop is niet zo heel groot omdat het “webspam team” relatief klein is.

Een meer voor de hand liggende optie is om de naam van uw website in Google in te voeren.

Ziet u daar uw website staan, dan zal het waarschijnlijk wel meevallen, u heeft te maken met Pinguïn/ Panda, of de daling van posities is van tijdelijke aard.

Ziet u echter niets staan, dan heeft u een groot probleem en bent u zeer waarschijnlijk in de Google Sandbox terecht gekomen.

Twijfelt u of er iets aan de hand is, of heeft u hulp nodig om uit de problemen te komen, neemt u dan even contact met ons op.

Wij kunnen op basis van een analyse van uw website (en wat er recentelijk aan verandering heeft plaatsgevonden) meestal vrij goed zien of er iets mis is en zo ja, wat er moet gebeuren om u toch weer (hoger) in Google te krijgen.

Comments are closed.