Gratis een Weebly website maken

Gratis een Weebly website maken

Hoe kunt u gratis en eenvoudig een Weebly website maken

Een gratis website maken is met Weebly erg eenvoudig, maar voordat we gaan beginnen zal eerst de vraag moeten worden beantwoord waarom u een Weebly website zou willen bouwen. Wat voor ons de doorslag heeft gegeven om aan de slag te gaan is het feit dat wij graag “out off the box” werken.

De gebaande wegen zijn inmiddels iedereen wel bekend en op zich is daar niets mis mee. Echter in tijden dat er in vrijwel iedere branche (erg) veel concurrentie is, zal het onderscheiden van anderen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Het gratis maken van een Weebly website kan daar zeker aan bijdragen.

Expertise nodig? Laat ons u helpen.
020 881 2021

Ten eerste is het een mooie mogelijkheid om uw naamsbekendheid te vergroten. Mensen die nog geen zaken met uw bedrijf hebben gedaan zullen vrijwel altijd eerst uw bedrijfsnaam in Google gaan opzoeken. Logisch, want ze willen eerst weten wat u precies doet. Heeft u “uitsluitend” uw website om online bekend te raken, dan zal deze in Google naar boven komen en verder niets. Tja, op zich goed dat (be)zoekers uw website kunnen aanklikken, maar de ervaring leert dat er behoefte is aan meer!

Eerste pagina Google met uw Weebly website

Wat nu als mensen uw bedrijfsnaam in Google opzoeken en de gehele resultaatpagina (SERP) is gevuld met resultaten van uw bedrijf!? Ze zien, naast uw website, resultaten van bijvoorbeeld Facebook, Twitter, maar ook uw gratis Weebly website. Wij garanderen dat dit vertrouwen geeft. Het maken kan even wat tijd kosten (uitbesteden kan vanzelfsprekend ook) maar het eindresultaat mag er zijn.

Tot nu toe hebben we het uitsluitend gehad over wat de voordelen van een gratis Weebly website zijn richting potentiële kopers. Ondanks dat alles wat u online doet in eerste instantie moet zijn gericht op prospects, mogen we Google zeker niet vergeten. De vraag is dan, hoe maken we optimaal gebruik van de mogelijkheden die Google ons biedt?

Linkbuilding via uw eigen Weebly website

Dat u er met een technisch goede website en mooie pakkende content nog niet bent is iets waar veel website eigenaren zich niet van bewust zijn. Hier en daar hebben ze wel eens gehoord van iets als linkbuilding, maar wat dit nu precies is, dat weten ze niet. In het kort is linkbuilding niets anders dan “stemmen” voor/ richting uw site. Als er op de website van een derde partij een link staat die na aanklikken uw site laat zien, dan praten we over linkbuilding. Een Weebly website kan u daarbij helpen.

Het grote probleem met linkbuilding is dat de site waarvandaan wordt gelinkt direct of eventueel indirect te maken moet hebben met hetgeen u aanbiedt op uw website. Hebt u een keukenbedrijf dan is een link vanaf de website één van uw leveranciers perfect geschikt. Een linkje vanaf bijvoorbeeld de site van een autobedrijf is niet geschikt, omdat dit een compleet andere branche is.

Aan linkbuilding doen via uw eigen Weebly website zal aan alle eisen van Google voldoen, omdat u daar immers informatie op zal zetten die relevant is voor uw bedrijf. Sterker nog, het gaat over uw bedrijf!

Begin vandaag nog met het (gratis) bouwen van úw Weebly website

Het bouwen van een gratis Weebly website is zeker niet moeilijk. Op het moment dat u uw subdomein heeft vastgelegd kunt u gelijk aan de slag. Er zijn meerdere kosteloze templates beschikbaar en het is maar net wat u mooi vindt.

Het feitelijk bouwen gebeurd met het zogenoemde “drag and drop”. In het Nederlands “slepen en neerzetten”. Aan de linkerkant van uw beeldscherm treft u meerdere icoontjes aan die ieder voor een bepaalde mogelijkheid staan. Van titel tot tekst en van contactformulier tot diapresentatie.

Ondanks dat Weebly vele mogelijkheden biedt tot het eenvoudig en gratis maken van een website is het vanzelfsprekend een commercieel bedrijf. Er zijn genoeg momenten tijdens het bouwen dat u de “mogelijkheid” wordt geboden om toch maar even te upgraden. Tegen een kleine vergoeding kunt u net dat beetje meer. U voelt hem waarschijnlijk wel aankomen, des te meer u betaald, des te meer is er mogelijk.

Of de (maandelijkse) vergoeding die Weebly vraagt voor bepaalde diensten voor u de moeite waard is laten wij vanzelfsprekend aan u over. Het is in ieder geval geen verplichting, want ook gratis kunt u een prima website in elkaar zetten. Succes!

Comments are closed.