Help……mijn website is gehackt!

Help……mijn website is gehackt!

Help……mijn website is gehackt, wat nu?

U staat er van te kijken hoeveel websites er dagelijks worden gehackt. In veel gevallen merkt de website eigenaar er niets van, maar er zijn ook alledaagse voorbeelden van sites die compleet worden overgenomen of misvormd.

In de gevallen waar een niets vermoedende webmaster letterlijk niets in de gaten heeft van het feit dat de hack heeft plaatsgevonden, zal het gaan om een toegevoegde code. Op deze wijze wordt vaak getracht om via uw website “traffic” door te leiden.

Expertise nodig? Laat ons u helpen

Websites defacen

Als het gaat om een fenomeen dat defacing wordt genoemd zijn de gevolgen verschrikkelijk.

Bij “defacen” zal de hacker de homepagina vervangen door een pagina die hij of zij “passend” vindt. Er zijn erg veel websites slachtoffer geworden van defacement.

In veel gevallen slagen dit soort hack aanvallen omdat er niet goed wordt beheerd. Hoe vreemd het ook mag klinken, meestal zitten er geen “professionals” achter dit soort nare praktijken, maar “script-kiddies”.

Ze doen dit meestal voor de lol (het is maar net waar je plezier aan beleeft!) en hebben over het algemeen niet als doel om u geld af te troggelen.

Kosten van hackaanvallen op website

Ondanks dat eerder genoemde groep vaak niet als doel heeft om u af te persen, zult u toch de portemonnee moeten trekken. De veroorzaakte schade zal immers moeten worden hersteld en dat kost tijd en dus geld.

Hiernaast komt de gevolgschade, want niemand zal uw bekladde website nog serieus nemen.

Met andere woorden de verkoop ligt stil en de kans om een goede eerste indruk bij mensen achter te laten is verdwenen. Sterker nog, u zult een flater slaan en daar is niets grappigs aan.

Meest voorkomen oorzaken van een gehackte website

Hackers zijn creatief!

Wij zien creativiteit als een positief iets, maar dergelijke kwaliteiten kunnen (helaas) ook worden ingezet voor negatieve doeleinden.

Een website 100% dicht maken is vrijwel onmogelijk, maar dat betekent nog niet dat u veel kunt (laten) doen om dergelijke boeven buiten de deur te houden.

Daarvoor is het erg handig om te weten waar de knelpunten zitten.

Hier zijn er een paar:

• Slechte configuratie van webserver(s) en of webapplicatie(s)
• Onbetrouwbare plugins
• Het niet of niet tijdig uitvoeren van upgrades/ updates

Is uw website het slachtoffer van een hack?

Nu u weet dat het online boevengilde het ook op uw website gemunt kan hebben, zou het sterk aan te raden zijn om eens te kijken of u slachtoffer zou kunnen worden (of bent) van een hacker.

Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar mocht uw site toch gehackt zijn, of u wilt graag meer informatie, neem dan even contact met ons op.

Wij helpen u graag verder.

Comments are closed.