Het effect van een call-to-action!

Het effect van een call-to-action!

Wat is het effect van een call-to-action en wat is het precies?

Het is een vraag die regelmatig aan ons wordt gesteld. Laten we beginnen u te vertellen wat een call-to-action is. Het is een blikvanger in de vorm van een afbeelding of tekst met de bedoeling om een bezoeker aan te zetten tot een actie. Die actie kan bijvoorbeeld zijn om contact met u op te nemen of om een aanbieding onder de aandacht te brengen.

Zeker voor producten met een hoge aankoopprijs is een paar procent er vanaf meteen een behoorlijk verschil. Denk maar eens aan een smartphone, wasmachine of een iPad. Het effect van een call-to-action is dat u langer de aandacht van de bezoeker vasthoudt! Met als uiteindelijk doel dat er (meer) conversie op uw website plaatsvindt! Dit is de laatste stap die gezet wordt om een klant binnen te halen! Hieronder laten wij u een voorbeeld zien.

Expertise nodig? Laat ons u helpen

Een goede en opvallende call-to-action is van wezenlijk belang

Veel websites en zeker webshops hebben call-to-actions, want hier draait alles om het vasthouden van de aandacht! Het effect van een goede en opvallende call-to-action is dan ook van wezenlijk belang. Doet u dit niet dan is de kans groot dat bezoekers worden afgeleid en vervolgens wegklikken. Een gemiste kans!

Te weinig of zwakke call-to-actions zorgen voor minder resultaten

In de praktijk zien wij dat websites geen, te weinig of zwakke call-to-actions gebruiken. Hierdoor blijven de resultaten veelal achter, want bezoekers klikken niet ‘zomaar’ op een knop. Maar als ze weten dat daar achter een voordeel staat te wachten, dan is de kans op doorklikken groter. Denk dan ook goed na over wat het voordeel voor uw bezoeker zou zijn. We noemen een aantal voorbeelden:

– Vraag hier gratis een brochure aan!
– Koop nu uw wasmachine met 30% korting!
– Direct meer informatie? Klik hier!
– Boek meteen een voordelige zomervakantie!

Hiermee vertelt u de bezoeker wat zijn voordeel is. Hoe minder woorden u gebruikt, hoe meer effect een call-to-action zal hebben. Vermijd hulpwerkwoorden; kies daarvoor in de plaats actieve werkwoorden zoals vragen, kopen of boeken. Hierdoor ontstaat er een sterke tekst, waarmee u de bezoeker verleidt.

Zorg ervoor dat het bijna onmogelijk is om niet te klikken

Met in uw achterhoofd het gegeven dat bezoekers gevoelig zijn voor urgentie, kunt u aangeven of iets tijdelijk of bijna uitverkocht is. Mensen zijn gek op voordelen. Woorden als vlot, gratis, vrijblijvend, beter en goedkoop wijzen op zo’n voordeel. Mensen zijn dan over het algemeen sneller geneigd om te klikken, want u maakt het bijna onmogelijk om niet te klikken!

Call-to-action met een opvallend jasje

Stop uw call-to-action (tekst) in een opvallend jasje. Grote knoppen met heldere kleuren, maar overdrijf niet en plaats vooral niet teveel call-to-actions. Dit leidt alleen maar af. Nog een tip: wissel tekst, knoppen en afbeeldingen af. Hebt u een moeilijk concept, dan kunt u een call-to-action met beeldmateriaal ondersteunen.

Help de bezoeker in zijn besluitvormingsproces

Gouden regels voor het schrijven call-to-actions bestaan niet, maar een duidelijk doel voor ogen hebben is wel een ‘must’. Een bezoeker heeft een vraag of zoekt iets op een webpagina. Het aanbod dat u voorlegt, moet aansluiten bij die behoefte. Denk dan ook eens na over welke vragen bezoekers hebben. Met een call-to-action kunt u bijvoorbeeld een oplossing aanbieden voor zijn probleem. Daarmee helpt u de bezoeker in zijn besluitvormingsproces.

Call-to-action: een middel tot een doel

Een call-to-action is een middel tot een doel. Dit doel is om uw conversie te optimaliseren. Conversie optimalisatie is een onderwerp waarin veel website en webshopeigenaren zich tegenwoordig mee bezighouden, want het kan voor een ‘hefboom’ effect zorgen waarmee uw resultaten kunnen groeien. Wilt u meer handige tips? Leest u dan eens onze andere blogartikelen. Wilt u persoonlijk contact, belt u ons dan gerust of stuur een mail.

Comments are closed.