Het nut van interne linkbuilding

Het nut van interne linkbuilding

Het nut van interne linkbuilding en waarom u het niet mag onderschatten

Externe links van andere websites die naar uw site linken zijn belangrijk. Maar ook interne links mogen we niet onderschatten! Met interne linkbuilding bedoelen we de navigatiestructuur van een website. Deze wordt zichtbaar gemaakt door middel van anchor oftewel ankertekst. Hiermee wordt de tekst bedoeld die zichtbaar is als u een link naar een andere pagina maakt. Anchor teksten herkent u meestal aan de afwijkende kleur en de onderstreping.

Op anchor teksten binnen uw website hebt u zelf invloed, want dit zijn immers interne links. Als u deze gaat gebruiken gebruik dan een korte relevante beschrijving van de pagina waarnaar u verwijst. Het creëren van dit type verwijzingen is van nut in de SEO strategie, want door de beschrijving vertellen ze zoekmachines zoals Google en Bing waar uw webpagina’s over gaan. Als u de interne linkbuilding goed toepast zijn alle pagina’s goed met elkaar verbonden.

Ook meer bezoekers op uw website? Klik nu

Waarom zijn interne links belangrijk voor zoekmachines?

Interne links zijn belangrijk voor zoekmachines, want ze helpen bezoekers beter te navigeren op uw website. Dit betekent dat u een gebruiksvriendelijke structuur heeft en dat is goed voor het indexeren van uw webpagina’s, want u levert immers kwaliteit. Indexeren is een proces dat plaatsvindt binnen een zoekmachine bijvoorbeeld Google.

Het is een proces (crawlen) dat bestanden bekijkt, beoordeelt en bepaalt hoe deze worden opgenomen in de index of database. Wanneer een website niet geïndexeerd is, zal hij onvindbaar zijn voor bezoekers die zoeken in Google. Daarom is het ook zo belangrijk dat iedere pagina (de URL’s) van uw website wordt geïndexeerd. URL: alweer zo’n moeilijke term in de wereld van de zoekmachine optimalisatie (SEO).

Een URL is de afkorting voor Uniform Resource Locator. Het adres van een website is een URL. Bijvoorbeeld: onze URL is bijvoorbeeld smart-interweb.com Het is een stuk leesbare tekst die de locatie van een bron aangeeft en aanwijzingen geeft voor het gebruiken ervan. De ‘bron’ kan van alles zijn.

De meest bekende toepassing van een URL is het verwijzen naar een webpagina op het internet. Het is echter geen interne link, want deze verwijst door naar een pagina en een URL staat vermeld in de browserregel. Dat is de regel waar u kunt intypen naar welke site u wilt navigeren.

Hoe optimaliseert u de interne linkstructuur van uw website?

Hebt u een minder goede interne linkstructuur en wilt u daar iets aan veranderen? Dan zijn er verschillende manieren om deze te optimaliseren. Voor het optimaliseren van de interne linkstructuur geldt net als voor het optimaliseren van uw hele website: gebruik zo veel mogelijk unieke content!

Denk daarbij altijd aan de gebruiksvriendelijkheid, want het is niet de bedoeling dat zoekmachine optimalisatie en bezoeker elkaar in de weg staan. Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Dan informeren wij u graag. Neemt u maar eens vrijblijvend contact met ons op.

Comments are closed.