Hoe leest een bezoeker uw website

Hoe leest een bezoeker uw website

Hoe leest een bezoeker uw website: de aandachtspunten

Een bezoeker leest in eerste instantie meestal niet, maar scant. Websites worden “gescand” in de F-vorm. Dat betekent dat ze eerst de bovenste balk van links naar rechts bekijken, dan een stukje daaronder en vervolgens naar beneden scrollen. Wat bovenaan staat is belangrijkere informatie dan wat onderaan staat (piramidestructuur). De meeste (be)zoekers van Google gaan doelgericht te werk en negeren de rest van de inhoud op een webpagina.

Het gebruik van zogenoemde bullet-points is een mooie manier om overzicht te creëren. De tekst wordt eenvoudiger te scannen, informatie die er toe doet kan sneller worden gevonden en de lezer wordt uitgenodigd om uw tekst(en) ook echt te lezen.

Ook meer bezoekers op uw website? Klik nu

Hoe houdt u de aandacht van bezoekers op uw website langer vast?

Er zijn een aantal zaken te noemen om de aandacht van bezoekers op uw website (langer) vast te houden. Denkt u daarbij aan:

√ Goed geschreven webtekst(en) die regelmatig wordt ververst (content)

√ Foto´s en beelden (het menselijk oog is gevoelig voor kleur en bewegende beelden)

√ Bedrijfsvideo´s (hierin vertelt u of een ander iets over uw bedrijf)

√ Aantrekkelijke aanbiedingen en/of geef iets gratis weg

√ Goede navigatie (in één oogopslag moet de bezoeker zien hoe hij contact kan opnemen en welk product/dienst u aanbiedt)

√ Zorg voor een rustige lay-out. Gebruik niet van die schreeuwerige teksten en plaats geen filmpjes die uit zichzelf gaan afspelen. Dit jaagt mensen over het algemeen alleen maar weg.

Gratis is zeker niet voor niets

Met name iets weggeven in de vorm van een productmonster of een stukje dienstverlening werkt erg goed. Natuurlijk wilt u dat een bezoeker meteen klant wordt, maar zo werkt het helaas niet. U kunt nog zo´n pakkende tekst hebben, mooi beeldmateriaal etc. het blijven in principe stille getuigen.

Maar wat nu als u iemand gratis en voor niets kennis laat maken met (een deel) van uw productlijn of diensten! Op deze wijze ontstaat er direct een band en dat biedt zo zijn voordelen.

U kunt naderhand contact opnemen of één en ander is bevallen en of er nog vragen zijn. Warme acquisitie in zijn puurste vorm.

Twijfelt u wat voor uw bedrijf een pakkende vorm is om, zonder mensen lastig te vallen, hen toch kennis te laten maken met uw bedrijf, neem dan eens contact op. Samen bekijken we dan wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn.

Comments are closed.