Hoog in Google met belangrijke zoektermen!

Hoog in Google met belangrijke zoektermen!

Hoog in Google komen met voor u belangrijke zoektermen onmogelijk?!

Als ondernemer kunt u soms vast zitten in een vicieuze cirkel waardoor uw situatie onveranderlijk lijkt. Uw (online) verkoop verloopt niet zoals u dit wens. Kortom: u zit met uw handen in het haar.

Hoog in Google komen met belangrijke zoektermen, zodat iedere (potentiële) klant u goed kan vinden is de oplossing.

Expertise nodig?
Laat ons u helpen

Belangrijke zoektermen zijn vanzelfsprekend per onderneming verschillend. De één verkoopt bijvoorbeeld iPhones, de ander verkoopt bruidskleding. Er zijn verschillende (gratis) online tools die u kunnen helpen bij het bepalen van belangrijke zoektermen; Ubersuggest of de Google AdWords zoekplanner kunnen prima ideeën opleveren.

U bepaalt belangrijke zoektermen met een dosis gezond verstand

De beste “tool” bent u echter zelf, want met een flinke dosis gezond verstand komt u een heel eind. Gaat u er maar eens voor zitten en stel uzelf de vraag wat ú zou intypen als u de bezoeker zou zijn.

Lastig, want u bent niet onafhankelijk, maar toch is dit de weg om uw belangrijke zoektermen te bepalen. U kunt dit uiteraard ook eens aan een collega of medewerker vragen! Goede ideeën hoeven echt niet van ver te komen.

Hoog in Google komen met een belangrijke zoektermen? Er is een valkuil waar u voor moet oppassen, want het lijkt logisch om uw webshop of website te optimaliseren met een zoekwoord waar het meest op wordt gezocht. We nemen als voorbeeld het woord iPhone. Als u dit intypt dan krijgt u miljoenen resultaten te zien. Google maar even en bekijk de pagina’s van de concurrenten. U ziet hoe hoog er in Google wordt gescoord met dit zoekwoord.

Last van een moordende concurrentie?

De hoogste paginaposities worden veelal ingenomen door grote bedrijven die vaak zelfs mensen in dienst hebben om nieuwe content toe te voegen, backlinks te “regelen” enzovoorts. Daarnaast hebben ze veelal een marketingbudget van enkele duizenden euro’s (of meer) per maand.

En niet te vergeten de vele Google AdWords adverteerders die geen andere wegen ‘willen’ verkennen. Wilt u de strijd aangaan met een moordende AdWords concurrentie? Dat is niet verstandig, want het is een strijd die u zeer waarschijnlijk gaat verliezen.

Om in te zetten op een AdWords campagne met een algemeen zoekwoord zoals iPhone gaat u handenvol geld kosten. Eén klik kost u zeker zeven tot acht euro! Hebt u een ruim budget, dan kunt u dit doen maar dan nog is het de vraag of uw omzet (lees winst) hierdoor zal stijgen. Kleinere bedrijven zullen meestal vlot afhaken en gaan nadenken over alternatieven.

Hoog in Google met voor u belangrijke zoektermen? Wij helpen u graag, want wie niet groot is, moet slim zijn.

Oplossing? Maak van een zoekwoord een combinatie, een zoekterm dus. Bijvoorbeeld ‘iPhone goedkoop kopen’. Google laat nu al heel wat minder resultaten zien. Hier ligt voor u een mooie kans, want een goede zoekterm bepaalt niet uitsluitend de hoeveelheid bezoekers, maar ook de kwaliteit van de bezoekers. Veel mensen zoeken namelijk heel gericht.

Goede alternatieven zorgen ervoor dat u hoog in Google terecht komt

De door u gewenste zoektermen laat u verwerken in een mooie, natuurlijke tekst die wij op verzoek voor u kunnen schrijven. Dit kan door middel van het laten maken van landingspagina’s of door het opzetten van een bedrijfsblog.

Goede alternatieven die ervoor zorgen dat u hoog in Google terecht komt met de voor ú belangrijke zoektermen. Wilt u eens brainstormen? Neem gerust eens contact met ons op.

Comments are closed.