Internationaal internet reclamebureau

Ervaren internationaal internet reclamebureau voor marketing en online communicatie

Hoe u als bedrijf communiceert met uw prospects zegt veel over uw organisatie. Spreekt u hen aan met U of jij en je bijvoorbeeld. Over alleen al dit onderwerp kan erg lang gesproken worden. De één is van mening dat U niet meer van deze tijd is en de ander zegt dat het beter is om het aan een ander over te laten of tutoyeren gepast is.

Het komt er dan op neer dat er begonnen wordt met U (en meneer/ mevrouw) en als een gesprekspartner zelf aangeeft dat er getutoyeerd mag worden. Pas dan zal er worden overgegaan tot het gebruik van de voornaam en daarbij jij en je.

Als ervaren internationaal internet reclamebureau voor marketing en online communicatie zijn wij het met dit laatste volstrekt eens. Er is namelijk niemand die zich beledigd zal voelen als hij of zij met U en of de achternaam wordt aangesproken. Andersom is die kans zeker wel aanwezig.

Online marketing expert nodig? Klik nu

Online en offline communiceren is een proces

U ziet dat communiceren een proces is, waar iedereen een mening over heeft.

De perfecte communicatie methode bestaat niet en dat heeft te maken met het feit iedereen (gelukkig) weer anders is.

Het is daarom belangrijk dat u online en offline een uniforme uitstraling hanteert. Ga niet meteen aanpassen als iemand een keer een mening heeft, want dan kunt u aan de gang blijven.

Krijgt u echter keer op keer (negatieve) opmerkingen wees dan objectief en laat uw (waarschijnlijk weloverwogen) keuze om zo naar buiten te treden varen.

Bedenk dat wat u prettig, mooi en logisch vindt, eigenlijk helemaal niet zo belangrijk is. Het gaat om wat de prospects vinden.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij hoe u omgaat met uw uitstraling naar de buitenwereld, ons internationaal internet reclamebureau voor marketing en online communicatie staat voor u klaar.

Contact met ons opnemen verplicht u tot niets.