Internetbedrijf Groningen

Internationaal actief internetbedrijf voor onder andere bedrijven uit Groningen en omstreken

De slogan van de provincie is “Er gaat niets boven Groningen” en daar valt zeker wat van te zeggen.

Er zijn veel bezienswaardigheden zoals de Martinitoren, Martinikerk (vroeger Sint-Maartenskerk genoemd), Groninger museum, waterwerken, bijzondere architectuur en niet te vergeten de natuur en het landschap. Is het dan eigenlijk niet verschrikkelijk om te zien dat er door de gaswinning zoveel kapot wordt gemaakt!

Los hiervan lijkt de mening in andere delen van Nederland dat Groningers vrij gesloten zijn. Als allround en internationaal actief internetbedrijf hebben wij dat nooit zo ervaren. Het klopt dat “Noorderlingen” eerst even de spreekwoordelijke kat uit de boom kijken, maar daar is helemaal niets mis mee.

Meer bezoekers op uw website? Klik nu

Sterker nog, door als bedrijf eerst eens te kijken wat partijen voor elkaar kunnen betekenen ontstaat er duidelijkheid. Niemand is immers gebaat bij overhaaste beslissingen. Om terug te komen op het feit dat er in Groningen zoveel te beleven is, moet dit vanzelfsprekend wel onder de aandacht worden gebracht.

Met onder de aandacht bedoelen wij als internetbureau meerdere zaken. De eerste is dat Nederlanders wel zo ongeveer weten wat er in Groningen te doen is, maar dat neemt niet weg dat “zo ongeveer” niet voldoende is.

De connectie tussen uw bedrijf en de bezienswaardigheden in Groningen

Dat bijvoorbeeld de Martinitoren in Groningen staat weet vrijwel iedereen, maar wat zijn de openingstijden, waar kan de auto worden geparkeerd en….zijn er kosten aan een bezoek verbonden? Dit soort zaken moeten dus duidelijk en overzichtelijk op een website worden vermeld en niet uitsluitend op de site van de organisatie welke verantwoordelijk is voor bezoekers.

Stel u heeft een B&B, hotel of restaurant en u wilt bezoekers van de Martinitoren (of een andere bezienswaardigheid) laten weten dat zij bij u van harte welkom zijn tijdens hun bezoek aan Groningen, dan is het dus belangrijk dat u een connectie maakt tussen uw bedrijf en de bezienswaardigheden.

De tweede is dat heel veel buitenlanders niet weten wat er in uw stad (en omringende plaatsen) te doen is, laat staan dat zij via Google bij uw bedrijf terecht komen. Let wel, dit is alleen het geval als u geen goed functionerende meertalige website heeft! Met Google vertalingen op uw site zult u niemand een plezier doen. Probeert u maar eens een Engelse of bijvoorbeeld Duitse zin/ verhaal met “Google translate” te vertalen. De vertaling zal zeker niet in correct Nederlands tot u komen (zacht uitgedrukt).

Buitenlandse bezoekers van uw website zullen zich niet serieus voelen worden genomen (of begrijpen simpelweg niet wat er staat) en klikken uw site weg. Zonde van de gemiste kans.

Als allround en internationaal actief internetbedrijf helpen wij bedrijven uit Groningen en omstreken met al dit soort zaken.

Internetbedrijf voor ondernemers die vanuit Groningen de grens over willen

Hierboven heeft ons internetbedrijf het gehad over klanten naar uw bedrijf in Groningen toe te halen, maar wat nu als u producten wilt gaan exporteren?

Om in de export succesvol te worden en blijven, zijn de juiste contacten essentieel. Er zijn vanzelfsprekend meerdere manieren om deze contacten op te bouwen.

Een belangrijke is om via Google potentiële opdrachtgevers (klanten) te laten weten van uw bestaan.

Wat maakt uw producten en of diensten nu zo uniek?

Als ondernemer zult u dat ongetwijfeld als geen ander kunnen vertellen, maar welke toon slaat u aan?

Onze zuiderburen bijvoorbeeld spreken vrijwel altijd met U. Als u Belgen via uw website met “je en jij” gaat aanspreken, dan is de kans erg klein dat zij contact met u zullen gaan opnemen.

Dit is slechts een klein voorbeeld hoe snel een kans als verloren kan worden beschouwd.

Ons internetbedrijf staat ondernemers die vanuit Groningen de grens over willen vakkundig bij als het gaat om het niet missen van kansen.

De laadtijd van uw website in het buitenland

Een ander voorbeeld is de laadtijd van uw website in binnen- en buitenland.

De meeste Nederlandse websites worden ook in Nederland gehost. De server staat in ons land en dat is prima als u te maken heeft met uitsluitend binnenlandse bezoekers.

Dat uw website niet al te vlot is, zal niemand echt opvallen.

Maar wat nu als u zich met uw bedrijf uit Groningen wilt richten op bijvoorbeeld Japan, Australië of de Verenigde Staten?

Omdat de afstand tussen server en (be)zoeker nu ineens veel groter is, zal deze meer tijd nodig hebben om te ontvangen en verzenden.

Uw langzame site kan dan plotsklaps het verschil maken voor mensen die internationaal in Google zoeken.

Een klik op een link van uw website zal meestal binnen 3 seconden moeten leiden tot het (helemaal) openen van uw site. Gebeurt dit niet, dan leert de ervaring dat er weer verder zal worden gezocht.
U heeft dus nog niet eens de kans gehad om uw “verhaal” te vertellen!

Hebt u een trage website, neemt u dan eens contact met ons internetbedrijf op. Wij helpen u graag verder.

Er gaat niets boven Groningen!

We begonnen dit artikel met “Er gaat niets boven Groningen” en daar sluiten we graag mee af.

Als allround en internationaal actief internetbedrijf voor bedrijven uit Groningen en ver daarbuiten houden wij ons bezig met webdesign, websites hoger in Google te krijgen en nog veel meer zaken waar u als ondernemer ook echt iets aan heeft.

Dit neemt niet weg dat wij de provincie Groningen persoonlijk ook een warm hart toedragen.

De bekende bezienswaardigheden hebben wij al opgenoemd, maar er is zoveel meer te doen en te beleven.

Van pittoresk tot spectaculair, u treft het in Groningen allemaal aan.

Gewoon om te laten zien dat er buiten de hoofdstad ook veel te beleven is, hebben wij hieronder een opsomming gemaakt van steden en plaatsen (gemeenten) die absoluut het bezoeken waard zijn:

• Appingedam
• Bedum
• De Marne
• Delfzijl
• Eemsmond
• Grootegast
• Haren
• Hoogezand-Sappemeer
• Leek
• Loppersum
• Marum
• Menterwolde
• Oldambt
• Pekela
• Slochteren
• Stadskanaal
• Veendam
• Vlagtwedde
• Winsum
• Zuidhorn

Of u nu vragen heeft over het laten bouwen van een website, verbeterpunten voor uw webshop of webwinkel zoekt, een “refresh” van uw site of SEO advies op maat wilt, ons internetbedrijf staat klaar voor bedrijven uit Groningen.

Contact met ons opnemen verplicht u tot niets.