Is hoger in Google komen moeilijk?

Is hoger in Google komen moeilijk?

Is hoger in Google komen moeilijk? Welnee, het is makkelijker dan je denkt

Hoger in Google komen hangt af van een groot aantal factoren, maar de basisregel is relevantie. In de praktijk betekent dit dat de structuur en de inhoud van je website of webshop moet aansluiten op de behoefte(n) van de bezoeker. Als je deze basisregel hanteert dan is hoger in Google komen makkelijker dan je denkt.

Ook meer bezoekers op je website?
Bel nu 020 881 2021

Zoekwoorden aansluiten bij de content van je website

We laten je graag zien hoe het werkt. Zit je achter je computer, typ dan maar eens een zoekwoord in. Je krijgt nu verschillende resultaten zien. Deze resultaten staan op volgorde van relevantie die Google met algoritmes (daar komen we zo nog even op terug) berekent. Hoe relevanter jouw website bij een bepaald zoekwoord is, hoe hoger je in de resultaten wordt getoond. Het werkt dus alleen als je zoekwoorden aansluiten bij de content van je website.

Elementen die Google waardeert

Google meet de relevantie van jouw website aan de hand van verschillende elementen. Zo kun je hoger in Google komen als je gebruik maakt van ‘rijke’ en unieke content, goede koppen (headers), afbeeldingen met juiste titels, variaties van het zoekwoord en een tekst van minimaal 300 woorden (meer is beter).

Relevante zoekresultaten

Mensen hebben een fundamentele neiging om eenmaal begonnen zaken te willen voltooien. Met een webshop of website gaat deze vlieger niet op, want je bent nooit klaar. Een aantal malen per jaar brengt Google een verandering aan in haar algoritme (waar we het net al even over hadden). Haar doel is om de bezoeker steeds beter te kunnen bedienen door relevante pagina’s aan te bieden.

Een algoritme is een recept om een probleem stap voor stap op te lossen. Google doet dit door middel van updates. Google update zijn algoritmes natuurlijk niet zomaar. Alle updates waren er tot nu toe op gericht om gebruikers de beste en meest relevante zoekresultaten te tonen. Meestal komen die van websites die de meest kwalitatieve content publiceren!

Hoger in Google komen betekent continu inspelen op veranderingen

Het kan vermoeiend zijn om deze updates constant bij te houden, zeker als dit niet je ‘core business’ is. Toch is het belangrijk om steeds de techniek en de content van je website aan te passen om zo goed mogelijk in te spelen op het algoritme om op die manier hoger in Google te komen én te blijven. Is hoger komen in Google moeilijk? Zeker niet, maar het is wel hard werken.

Om de zoveel maanden voert Google updates uit aan haar algoritmes, en bijna net zo vaak breekt er paniek uit bij een selecte groep mensen zoals webredacteuren en SEO-specialisten, want zij zien hun ranking in Google ineens drastisch omlaag gaan. Dit is verbazingwekkend, want wie verstand van zaken heeft kan negatieve SEO-gevolgen van een algoritme-update beperken.

Een toekomstbestendige SEO-strategie

Tip: bedenk samen met je websitebeheerder of SEO-specialist een toekomstbestendige SEO-strategie. Vergeet niet om nu al je content te optimaliseren voor de zoekmachine van de toekomst. Content is en blijft voorlopig nog wel even king!

Kortom: een webshop of website (laten) maken is pas het begin van lang online traject waar je continu aan moet werken. Hoger in Google komen is niet moeilijk, maar kost moeite. Omdat dit best veel tijd in beslag neemt, zijn er steeds meer bedrijven die dit uitbesteden. Advies: doe altijd zaken met een internetbureau dat alle kneepjes van het vak kent en, net als ons, op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.

Comments are closed.