Is zoekmachine ranking wel van belang?

Is zoekmachine ranking wel van belang?

Is zoekmachine ranking nog wel van belang?

Als het er om gaat of het belangrijk is waar u met uw website (keywords) in een zoekmachine als Google staat, dan zijn daar verschillende signalen over te horen. Dit loopt van “totaal niet belangrijk”, tot “heel erg belangrijk”! Een behoorlijk verschil dus.

Eén en ander komt omdat de insteek verschillend is. De te beantwoorden vraag is daarom, is zoekmachine ranking van belang?

Een eerste pagina positie, of in ieder geval hoog in Google staan met een bepaalde zoekterm/ zoekwoord, is geen garantie op succes. Eerst zal moeten worden bepaald of de betreffende term(en) nu echt zo interessant voor u zijn.

Veel website eigenaren kijken in de Google AdWords Zoekwoordplanner en denken dat wat daar wordt weergegeven ook de waarheid is en niets dan de waarheid. “Google geeft aan dat daar (veel) op wordt gezocht, dus gebruik ik het en daarmee is het klaar”. Zo tegen deze tool aankijken is een veelgemaakte fout.

De Keyword Planner is in het leven geroepen om u als webmaster of eigenaar van een website op weg te helpen. De gedane suggesties en geschatte zoekvolumes zijn er slechts om u, zo nu en dan, bij te staan. Meer niet.

De vraag is dan ook, heeft u als gepassioneerde ondernemer hulp van Google nodig om vast te stellen wat u verkoopt?

Meer bezoekers op uw website? Klik nu

Wie weet het beter dan u?

Als u bij een prospect (of bestaande klant) bent dan kunnen wij ons bijna niet voorstellen dat u een derde partij nodig heeft om u bij te staan in uw gesprek over uw diensten/producten.

Sterker nog, vrijwel iedere ondernemer weet als geen ander te vertellen waarom zaken doen met hun gewoonweg verstandig is. Het ene na het andere USP (Unique Selling Point) komt voorbij.

Waarom zou u dat in een zoekmachine als Google dan niet doen?

Pas als u via uw website uw bezoeker precies laat weten waar u goed in bent, dan zou de vraag naar boven kunnen komen, hoe hoog sta ik met voor mij belangrijke keywords in Google.

Meten van website in Google

Er zijn in Google meerdere (gratis) SERP Tools te vinden waarmee u kunt meten waar uw website staat.

SERP is een veelgebruikte afkorting die staat voor “search engine results page” of met andere woorden de resultaten pagina van een zoekmachine.

Smart-InterWeb-Meten-zoektermen-GoogleDeze positie checkers kunnen op zich handig zijn om bij te houden/te controleren wat uw ranking is.

Wat veel mensen echter niet weten is dat Google het helemaal niet prettig vindt dat de zoekresultaten van een website automatisch worden gecontroleerd!

Het is daarom van groot belang dat u gebruik maakt van een “Rank checker/tracker tool” die geen gegevens van uw website verstuurt. Gebeurt dit wel, dan kan dit niet goed zijn voor uw SEO (Zoekmachine Optimalisatie).

Om de plaats(en) van uw zoektermen/zoekwoorden veilig en geautomatiseerd te controleren zal de ranking tool uitsluitend de keywords richting de betreffende zoekmachine moeten sturen en de resultaten daarvan “in house” bekijken met uw website er naast.

Een zoekterm positie check kost dus tijd. De beste zoekmachine posities analyse tools (gratis of niet) kunnen wel tot 48 uur nodig hebben om alle verzoeken af te ronden.

De complexheid van het project en de hoeveelheid te meten woorden spelen daar ook een rol bij.

Doe een gratis meting van uw rankings in Google

Is het handmatig vinden van uw rankings in Google teveel werk en wilt u veilig en vertrouwd weten waar uw website staat, doe dan eens een gratis meting bij ons.

Het is eenvoudig en verplicht u tot niets.

Bent u tevreden, dan bieden wij mogelijkheden om de resultaten bij te houden en meer termen aan het project toe te voegen. Het bijhouden kan één keer per week zijn, één keer per maand of op verzoek.

U hoeft dus helemaal geen verstand te hebben van SEO om (gratis) te zien waar u online staat!

Zoekmachine ranking kan dus belangrijk zijn

Wij hopen u te hebben laten zien dat zoekmachine ranking belangrijk kán zijn, mits u ook met de juiste woorden aan de slag gaat.

Veel tijd of geld uit geven aan zaken die onhaalbaar zijn, is voor weinig ondernemers weggelegd en waarom zouden ze (u) ook.

Hebt u nog vragen over zoekmachine ranking of andere zaken die met uw website/webwinkel of webshop te maken hebben, aarzel dan niet om deze aan ons te stellen.

We staan u graag telefonisch of per e-mail te woord.

Comments are closed.