Meer conversie op website

Meer conversie op website

Hoe krijg ik meer conversie via mijn website?

We hebben allemaal te maken met concurrentie en daar willen we allemaal slim mee omgaan. Meer conversie is daar één van. Uw website kan er voor zorgen dat u meer klanten binnenhaalt, maar dit kunt u alleen behalen met onder andere goede en voldoende content. Wij helpen u graag op weg.

Conversie kunnen wij onderscheiden in drie categorieën:

Soft conversie
Medium conversie
Harde conversie

Ook meer conversie op uw website? Klik nu

Harde conversie (directe verkopen) kennen wij allemaal wel en komen wij ook het meeste tegen op websites en webshops. Het is vrij logisch dat de meeste bedrijven hiervoor kiezen, want we willen graag geld verdienen. Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden….

Met soft conversie op uw website benadert u bezoekers door ze bijvoorbeeld iets gratis te geven. Voorbeeld: u heeft een webshop of winkel waar u boeken of tijdschriften verkoopt. Ter kennismaking met uw bedrijf kunt eerst een gratis boek of tijdschrift weggeven. We noemen dit: een bezoeker over de streep trekken.

Het grote voordeel is dat u echt geïnteresseerde bezoekers krijgt. Het nadeel is dat het wat langer duurt, voordat u winst behaald. Op de langere termijn bereikt u wel een vaste doelgroep.

Met een mix van soft conversie en medium conversie trekt u snel de aandacht van een bezoeker

U kunt ook een tussenweg bewandelen door te kiezen voor medium conversie. Medium conversie is wel gericht op verkoop, maar niet direct gericht op het behalen van marge of winst. Voorbeeld: een supermarkt biedt u een kennismakingspakket tegen kostprijs.

De winkelwaarde is: 35,-. Voor nieuwe bezoekers 15,- euro (tegen kostprijs). In eerste instantie wordt er geen winst gemaakt, maar er wordt wel een vaste klantenkring opgebouwd.

Wat is het beste concept voor u? Dit bepaalt u, maar kunt u hierbij wel wat hulp gebruiken, neem dan gerust even contact op.

Comments are closed.