Professioneel bloggen doe je zo!

Professioneel bloggen doe je zo!

Professioneel (laten) bloggen voor meer bezoekers doe je zo!

Er zijn nog maar weinig Nederlandse en Vlaamse bedrijven die professioneel (laten) bloggen. Jammer, want hiermee laat u kansen liggen. Met een informatief bedrijfsblog kunt u uw bedrijf ook online een ‘gezicht’ geven en meer geïnteresseerde bezoekers bereiken. Bovendien is het relatief goedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld AdWords. Een goed alternatief dus.

Hulp nodig?
Bel nu 020 881 2021

Professioneel bloggen: een ‘spel’ tussen vraag en aanbod

Bij het professioneel bloggen is het belangrijkste aspect: de klant/doelgroep moet altijd het uitgangspunt zijn. De klant moet ‘iets’ aan het blogbericht hebben. Dat kan zijn in de vorm van tips, oplossingen voor problemen of puur door het bieden van nieuwe informatie.

Bovendien is een persoonlijke toon en gebruiksvriendelijkheid cruciaal. Maar hoe komen geïnteresseerde bezoekers nu op uw bedrijfsblog? Toeval? Nee, zeker niet. Het is een ‘spel’ tussen vraag en aanbod.

Bij een bedrijfsblog speelt content de hoofdrol

Professioneel bloggen doet u voor uw doelgroep. Uw doelgroep zoekt in zoekmachines als Google en Bing om te vinden wat zij zoeken; vraag en aanbod. Een bedrijfsblog laat zien wat uw organisatie vraagt of te bieden heeft. Daarbij speelt goede content de hoofdrol. Het is een open deur, maar wel een die werkt en altijd weer terugkomt.

Daarnaast heeft de titel heeft een belangrijke functie, want doet u dit niet dan krijgt u niet de bezoekers die uw artikel volledig lezen en waarderen. Een ander advies is om te zorgen voor een mooi design, want dit houdt de aandacht van de bezoeker (nog) langer vast. Als u bezoekers op uw bedrijfsblog hebt, dan doet u er natuurlijk alles aan om die aandacht vast te houden.

Houd de lay-out simpel

Ons advies is om de lay-out simpel te houden. Een simpele, rustige achtergrond is bijvoorbeeld verstandiger dan een drukke foto. Ook belangrijk is een goede binnenkomer. Een opvallende call to action bovenaan uw blog is bijvoorbeeld het eerste wat uw bezoekers zien.

Een mooi voorbeeld hiervan is onze eigen call to action bovenaan deze pagina. Het doel hiervan is simpel: de bezoeker aansporen tot actie. Nog voordat u op deze knop drukt, kunt u zien hoe wij te bereiken zijn. Drukt u op de knop, dan krijgt u een professioneel contactformulier te zien.

Met dit blogbericht hebben wij u een kijkje in onze eigen keuken gegeven. Misschien was uw vraag wel: waar vind ik een bedrijf dat professioneel voor mijn organisatie kan bloggen? Smart InterWeb is het antwoord!

Comments are closed.