Regionaal gevonden worden

Regionaal gevonden worden

Regionaal (in Google) gevonden worden is belangrijker dan u denkt

Het (laten) maken van een website is de eerste stap om online zaken te doen. Het design en de teksten zijn naar wens en het contactformulier is getest. U wacht op de eerste opdrachten, maar respons blijft uit. Uw website beter vindbaar maken is dan een logische stap. Maar hoe pakt u dit aan?

Het ontwerpen van een website en een goede vindbaarheid zijn zaken die hand in hand gaan. Uw website kan nog zo mooi zijn, maar als uw doelgroep u niet kan vinden, hebt u geen business. Begin dicht bij huis en zorg dat uw website eerst lokaal goed gevonden wordt, want regionaal (in Google) gevonden worden is belangrijker dan u denkt!

Hulp nodig?
Bel nu 020 881 2021

Regionaal gevonden worden voor bedrijven in het MKB

Zeker voor bedrijven in het MKB is regionaal gevonden worden erg belangrijk, want dit zijn vaak ondernemers die lokaal zaken doen. Bijvoorbeeld een garage uit Groningen is afhankelijk van klandizie uit de omgeving. Gevonden worden in Breda zal geen enkele zin hebben, want er is niemand die bijvoorbeeld de airco laat bijvullen en daarvoor een rit van enkele uren gaat maken.

Regionaal gevonden worden is essentieel, want anders gaat uw potentiële klant naar de concurrent!

Nog té weinig bedrijven besteden voldoende aandacht aan online regionale vindbaarheid. Ondernemers gebruiken offline middelen zoals advertenties in kranten, flyers en posters in de hoop nieuwe klanten te bereiken via mond-tot-mond reclame.

Dit kost handenvol geld en veel energie. En waarom zou u uw diensten of producten via offline middelen willen promoten, terwijl u dit online kunt doen? Het middel (uw website) heeft u al om uw doel (potentiële klant) te bereiken.

Vindbaarheid van uw website lokaal verhogen

Het verhogen van uw regionale vindbaarheid is niet een kwestie van aandacht besteden aan één onderdeel van uw website. Een combinatie van zaken leidt ertoe om de lokale vindbaarheid van uw website te verhogen waarbij technische optimalisatie en SEO (zoekmachine optimalisatie) een belangrijke rol spelen. Bij technische optimalisatie kunt u denken aan onder meer: snelheid, websitestructuur en broncode (HTLM of anderszins).

Zoekmachine optimalisatie betekent niet direct dat de content op uw website vervangen of herschreven dient te worden. Een alternatief is het (laten) maken van landingspagina’s. Het is een geschreven pagina die is toegespitst op een zoekwoord (of zoekterm). U kunt ervoor kiezen om deze pagina in uw menustructuur op te nemen of niet zichtbaar aan uw sitemap toe te voegen.

De meeste bedrijven kiezen voor de laatste optie, want hierdoor kunnen ze net zoveel landingspagina’s opnemen als ze zelf willen. Door een zoekwoord of zoekterm te combineren met een plaatsnaam (of provincienaam) zult u beter regionaal vindbaar worden. Er is echter wel een voorwaarde, want alleen hoge kwaliteit content zal door Google worden beloond met een hogere ranking.

Kortom: zoekmachine optimalisatie kan dus worden ingezet zodat uw website beter regionaal gevonden zal worden, maar wanneer u uw website technisch niet op orde hebt, zal het gewenste effect vele malen minder zijn.

Vindbaarheid website testen

Smart InterWeb heeft alle expertise in huis om de regionale vindbaarheid van uw website te verhogen. Laat de vindbaarheid van uw website eens door ons testen. Hierbij worden alle zwakke(re) punten van uw website geïnventariseerd. Dit onderzoek zal ertoe leiden dat wij antwoord kunnen geven op uw vraag waarom u niet of nauwelijks regionaal gevonden wordt.

Neemt u maar eens contact met ons op voor een website-onderzoek. Wij zijn u graag van dienst.

Comments are closed.