Responsive webdesign

Responsive webdesign

Responsive webdesign: voel de magie van een mobiele website

Het is u misschien opgevallen dat deze website voorzien is van een responsive design, wat wil zeggen dat deze website zich automatisch aanpast aan het (mobiele) apparaat waarop gekeken wordt. Zo ziet deze website op uw computer er anders uit dan op een tablet en weer anders op een mobiele telefoon. Vergelijkt u het maar eens. Ziet u het verschil? Leest u dan verder.

Ook een responsive website? Klik nu

Gered door responsive webdesign

Responsive webdesign is een ontwikkeling die (helaas) nog maar mondjesmaat wordt toegepast. Dat is jammer, want hierdoor gaan kansen verloren. Het is de ultieme kans om meer bezoekers naar uw website te lokken, want steeds meer mensen internetten via een mobiel apparaat. Denkt u maar eens aan een iPad, tablet, smartphone of netbook (een klein formaat laptop).

Hebt u een niet responsive website? Een gemiste kans, want dan moeten gebruikers van mobiele apparaten regelmatig dubbelklikken op het scherm om de mobiele browser zo goed en kwaad mogelijk in te laten zoomen op de tekst. U begrijpt het al: de interesse neemt snel af en wég is de bezoeker. Had u nu maar een mobiele website. Dit kan. Neemt u maar eens contact met ons op.

Hebt u bovengenoemde vergelijking al gemaakt?

Responsive webdesign is één van de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar. Het is een term die nog niet zo lang bestaat, maar door de opkomst van mobiele apparaten is een responsive website een ‘must’ geworden. Heel simpel gezegd is een responsive website een website die zich aanpast aan zijn omgeving. Hierdoor is een website op talloze mobiele apparaten in zijn geheel te zien.

Webteksten leesbaar op ieder mobiele apparaat

Met de opkomst van de mobiele apparaten en andere afwijkende schermformaten is het belangrijk dat de gebruiker te allen tijde een geoptimaliseerde website op zijn scherm ziet. Hierdoor zijn de webteksten goed leesbaar zonder extra handelingen. Responsive webdesign is hiervoor op dit moment de beste aanpak.

Hoe komt een goede responsive website tot stand?

De noodzaak van een responsive design neemt steeds meer toe, want u wilt met uw website bezoekers bereiken. U wilt dat uw webteksten worden gezien én gelezen, want hierin staat precies beschreven wat u wilt aanbieden. Daarvoor zijn er meerdere oplossingen met ieder een ander prijskaartje. Zet daarbij de volgende zaken op een rijtje:

Wat is uw doelgroep?
In welke mate gebruikt deze doelgroep mobiele apparaten
Uw budget

Een ultieme website ervaring

De meest fancy en tegelijkertijd meest prijzige strategie is een volledig ‘fluid design’, dat meebeweegt met elke schermgrootte en is opgebouwd uit een groot aantal ‘breakpoints’ en ‘states’. Op die manier maakt u website optimaal gebruik van de beschikbare schermgrootte. U biedt uw bezoekers op alle apparaten en schermformaten een ultieme website-ervaring. Een mobiele website, een beetje vreemd, maar toch wel erg prettig!

Hoeveel states laat u ontwerpen?

U kunt er ook voor kiezen om een beperkter aantal states te laten ontwerpen. Bijvoorbeeld één state voor desktops en laptops, één voor tablets (iPads) en één voor smartphones. In dat geval worden twee breakpoints bepaald. De website verspringt in dat geval naar een kleinere state zodra de beschikbare schermgrootte onder een vastgesteld breakpoint van een x aantal pixels komt. En die tabletversie verspringt op zijn beurt naar de state voor smartphones. Fantastisch toch?

Goede content

Met een website met een mooi en duidelijk ontwerp én goede content maakt u het verschil in deze virtuele wereld. Het belang van content wordt steeds duidelijker, want Google waardeert kwaliteit.

Door het schrijven van sterke webteksten (waarin de voor u belangrijkste zoektermen zijn verwerkt) ligt u ver voor op uw concurrenten! Om succesvol te zijn én te blijven moet u net even een stapje verder gaan. Wij helpen u hier graag bij. Neemt u maar eens contact met ons op.

Comments are closed.