Semantisch zoeken

Semantisch zoeken

Bent u nieuwsgierig hoe uw (online) business er over 5 jaar uit ziet?

We kunnen u alvast vertellen dat uw (online) business over 5 jaar flink anders zal zijn dan nu, want zoekmachines als Google en Bing zijn aan het veranderen. De verwachting is dat zoekmachines in hun huidige gedaante over een aantal jaren zelfs helemaal niet meer bestaan. Bijna ondenkbaar, maar toch is dit de realiteit!

Ze zullen een ware metamorfose ondergaan, waarbij semantische verbindingen een grote rol gaan spelen. Als gevolg daarvan zal bijvoorbeeld Google een andere, wellicht nog belangrijkere rol, gaan vervullen. Namelijk die als uw persoonlijk assistent!

Semantisch zoeken is het sleutelwoord.

Expertise nodig? Klik nu

Semantisch zoeken?

Met z’n allen staan wij aan de rand van een nieuwe generatie. In de toekomst gaan we semantisch zoeken. Semantisch?

U denkt vast: o, ja, ik heb er wel eens van gehoord. Maar wat is het nu eigenlijk?

Het is technologie (die nog volop in ontwikkeling is) waarbij kennis kan worden gekoppeld (verbindingen maken) en toegankelijk kan worden gemaakt voor iedereen.

Het hele proces staat nog in de kinderschoenen, maar ja, dat stond Google 15 jaar geleden ook.

Dacht u er 15 jaar geleden ook zo over?

Vijftien jaar geleden hadden we nooit kunnen vermoeden dat Google zo’n belangrijke rol in ons leven zou gaan spelen. Dat zult u met ons eens zijn. Toch is het gebeurd.

Het is een onderdeel van ons ‘zijn’ geworden, want als we iets niet weten vragen we het aan….juist, aan Google.

De enorme vraag- en antwoordbaak is voor veel bedrijven een belangrijk stuk gereedschap om te overleven. Des te hoger een website in Google scoort, des te meer kans op een potentiële koper!

Semantisch zoeken sluit beter aan bij de denkwereld van de bezoeker

Semantische zoekmachines hebben de toekomstDankzij het semantisch zoeken zullen de zoekresultaten natuurlijker worden, ofwel beter aansluiten bij de denkwereld van de bezoeker (lees: potentiële koper).

Er wordt niet meer alleen gezocht op zoekwoorden, maar ook semantisch naar de achterliggende bedoeling van de zoekwoorden. Hierdoor kunnen bezoekers producten en diensten waar ze naar op zoek zijn beter vinden.

Het spreekt daarom bijna voor zich dat kwalitatieve en relevante content op een website daarbij de belangrijkste schakel vormt.

Zoekmachines, zoals Google en Bing, verzamelen al een aantal jaren semantische gegevens in een database.

Een voorbeeld is als u zoekt naar de naam van een bekende persoonlijkheid, krijgt u als resultaat ook de leeftijd en geboortedatum van die persoon. Dit proces wordt steeds verder uitgebouwd.

Het uiteindelijke doel is: meer relevante resultaten vinden voor elke door de bezoeker ingevoerde zoekopdracht.

Wij geven u graag semantisch SEO advies, zodat de positie van uw (online) business blijft stijgen! Neemt u maar eens contact met ons op.

Comments are closed.