SEO advies

Betaalbaar SEO advies op maat voor iedere ondernemer

Als er iets is waar het in Google niet aan ontbreekt dan is het wel SEO advies. Als het om ongevraagde meningen is de keuze enorm. Op zich is daar niets mis mee, want op deze wijze kunt u als ondernemer gratis en voor niets aan zoekmachine optimalisatie doen. Of toch niet helemaal?

Het probleem is dat het overgrote deel van de gegeven adviezen algemeen zijn. Zo van:  U moet om hoger in Google te komen de relevantie m.b.t. zoektermen, kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, indexeerbaarheid en zichtbaarheid van uw website verbeteren.” Daaronder staan dan meestal wat one size fits all tips en een zeer aantrekkelijke call to action.

De meeste lezers nemen logischerwijs geen contact op. Bij het wel zoeken van persoonlijk contact blijkt al vrij vlot dat SEO advies op maat voor de kleinere ondernemer onbetaalbaar is, er ontzettend veel moet gebeuren en het vakjargon vliegt hun om de oren.

SEO specialist nodig?
Bel nu 020 881 2021

Veel verbeterpunten op de website

Gelukkig zijn er ook bedrijven die erg leuke stukken schrijven en geheel kosteloos melden welke verbeterpunten er mogelijk zijn. Zeker de doe het zelf webmasters hebben hier absoluut wat aan.

Toch kleven aan al die potentieel zeer interessante SEO adviezen ook nadelen. Het zijn er namelijk erg veel! Op het moment dat bezoekers gaan lezen worden ze al vrij snel enthousiast omdat er bruikbare informatie staat waar ze hun voordeel mee kunnen doen. Prima!

Als het volgende artikel wordt aangeklikt zien ze daar in 9 van de 10 gevallen wederom verbeterpunten voor hun website. U voelt hem al aankomen, na beperkte tijd zakt de moed hen in de schoenen en slaat het enthousiasme om in teleurstelling. Er zijn namelijk (te)veel verbeterpunten zodat ze door de bomen het bos niet meer zien.

Is hun website en alles er om heen dan zo slecht? Nee hoor, in veel gevallen niet. Het is vrij eenvoudig. Ook internetbedrijven die gratis en voor niets SEO advies geven hebben een marketingstrategie om leads te verkrijgen en daar is op zich niets mis mee.

Daarnaast zullen er zeker verbeterpunten zijn, maar veelal kunnen die stap voor stap worden afgewerkt.

Begrijpelijke taal bij het overbrengen van een online boodschap

Bij het overbrengen van een boodschap en in dit geval meer specifiek, internet marketing adviezen, is het belangrijk dat er helder gecommuniceerd wordt.

Een aantal praktijk voorbeelden waar het mis gaat:

SEO advies op maat“Uw content strategie is niet op orde!” Tja, wat betekent dit nu?

Dit zou kunnen betekenen dat er op uw website niet of onvoldoende te lezen valt waar bezoekers en zoekmachines iets mee kunnen.

Oplossing: schrijf prettig leesbare, zoektermrijke website teksten, waardoor uw bezoekers weten dat zij bij u aan het juiste adres zijn en Google in de gaten heeft dat uw website van toegevoegde waarde is. Dat is volgens ons helder SEO advies.

Volgend voorbeeld:

“U komt niet voor in hoge search engine results pages (SERP) met voor u essential keywords”

In normaal Nederlands: Als een bezoeker een voor u belangrijke zoekterm “Googled” dan staat uw website niet hoog in de weergegeven resultaten.

Gevolg is dat er dan ook geen of weinig bezoekers op uw site zijn. Duidelijk toch!

Betaalbaar SEO maatwerk

Smart InterWeb staat klaar voor bedrijven met een aanzienlijk budget, maar zeker ook voor ondernemers die (nog) niet over een ruime begroting beschikken. Eerlijk is eerlijk, voor de eerste groep kunnen we meer betekenen, echter ook kleinere ondernemingen kunnen wij vooruit helpen.

Kijkt u maar eens op ons blog voor praktische tips en adviezen of wat dacht u van een gratis check op onze homepagina waar uw website in Google staat met voor u interessante zoektermen.

Neemt u toch eens contact op om kennis te maken. Wij vertellen u graag hoe en waarom wij SEO maatwerk (advies) betaalbaar houden.