Veel zoekverkeer volgens……?

Veel zoekverkeer volgens……?

Veel zoekverkeer volgens…….Google?

Nog steeds zijn er mensen die van mening zijn dat, ondanks dat bepaalde (long tail) zoektermen niet op hen van toepassing zijn, deze toch maar moeten worden opgenomen in (onzichtbare) teksten op hun website. De meest gebruikte opmerking is dan “er wordt veel op gezocht”. Dit is in 99 van de 100 gevallen een verwijzing naar de Keyword Planner van Google.

Om duidelijkheid betreffende dit onderwerp te creëren leggen wij graag uit waar het vaak mis gaat.

Meer bezoekers op uw website? Klik nu

De zoekwoordplanner is de afgelopen tijd een paar keer door Google aangepast, maar niet al te lang geleden schreef Google dit over zijn eigen tool.

“Met behulp van het hulpprogramma voor zoekwoorden kunt u ideeën opdoen voor zoekwoorden en advertentiegroepen waaraan u mogelijk niet denkt wanneer u de campagnes maakt”

Twee zaken (woorden) vallen ons direct op. De eerste is “ideeën” en de andere “campagnes” Om bij de eerste te beginnen. Google geeft noch hier (noch ergens anders) aan dat de zoekwoordplanner bedoeld is om u hapklare zoektermen voor te schotelen. Het gaat zoals Google zelf al schrijft om het opdoen van ideeën.

Kijkt u maar eens links boven in de vernieuwde zoekwoordplanner. Wat ziet u staan “Ideeën toevoegen aan uw plan”

“Ideeën toevoegen aan uw plan”

Wacht even, dit verhaal ging over het (terecht of onterecht) opnemen van bepaalde zoektermen in teksten voor uw website en nu is er opeens sprake van een plan!

We brengen dit bewust een beetje theatraal om aan te geven dat het doel van de zoekwoordplanner toch iets anders is dan veel mensen denken.

Kijkt u maar eens goed naar de link https://adwords.google.com/ko/KeywordPlanner/

Valt het u ook op dat er AdWords in staat!?

U raadt het al, de Keyword Planner is in eerste instantie bedoeld voor het maken (opstellen) van een AdWord campagne en niet om blindelings te volgen bij het samenstellen van de juiste zoektermen voor uw website.

Daarvoor is deze tool te beperkt en bent u te uniek.

Is de Zoekwoordplanner voor wat betreft mijn unieke zoektermen dan nutteloos?

Absoluut niet. Wij raadplegen de Zoekwoord Planner (en bijvoorbeeld Ubersuggest.org) ook regelmatig, gewoon puur om ideeën op te doen.

Datzelfde geldt ook voor geschat zoekverkeer bij bepaalde zoekopdrachten. Op basis van onder andere deze twee zaken en niet geheel onbelangrijk, wat maakt onze klant nu zo uniek, gaan we verder.

De Zoekwoord Planner van Google is beperkt, maar kan zeker bijdragen aan het samenstellen van de juiste (long tail) zoektermen.

Wilt u trouwens weten waar u in Google staat, maak dan eens gebruik van onze gratis zoekterm check.

Kunt u wel wat hulp gebruiken met het samenstellen van de juiste (long tail) zoektermen, neem dan toch eens contact op. Wij staan u graag te woord.

 

Comments are closed.