Waarom landingspagina´s maken

Waarom landingspagina´s maken

Waarom landingspagina’s (laten) maken?

Het antwoord luidt: Een landingspagina zorgt ervoor dat uw website hoger in Google scoort. Een logisch gevolg is dat uw bedrijf online beter vindbaar is. Het (laten) maken van landingspagina’s is dan ook een professioneel hulpmiddel om uw product of dienst onder de aandacht te brengen.

Tal van bedrijven geven jaarlijks veel geld uit om hoger in Google te ranken. Aan de ene kant is het logisch dat daar een prijskaartje aan hangt, want er komt veel bij kijken. Van webdesign tot aan de snelheid van uw website heeft immers invloed op de mate waarin u online succesvol bent. Maar aan de andere kant, zoekmachine optimalisatie hoeft geen duizenden euro’s per jaar te kosten!

Waarom landingspagina’s (laten) maken? Leest u maar eens verder….

Hulp nodig voor de perfecte landingspagina? Klik nu

Landingspagina’s: een uitstekend hulpmiddel

Zoekmachine optimalisatie door middel van landingspagina’s is een relatief betaalbaar hulpmiddel. Daarnaast is het een duurzame investering. U geeft eenmalig een bedrag uit door het laten schrijven van een landingspagina met daarin verwerkt de zoekterm waar u op gevonden wilt worden. Voorop staat dat u een kwaliteitspagina krijgt met unieke content.

Daarna bent u eigenaar van de geschreven tekst. Deze kunt u opnemen in uw menubalk, maar dit hoeft niet. U kunt de tekst ook uitsluitend opnemen in uw sitemap. Sommige bedrijven (die meerdere producten en/of diensten bieden) hebben tientallen en vaak wel honderden landingspagina’s laten schrijven, want daardoor wordt de kans op scoren een stuk groter.

Stel, u hebt een makelaarsbedrijf. U biedt woningen te koop of te huur aan bijvoorbeeld aan de Costa Blanca in Spanje. Makelaarsbedrijven richten zich vaak op een bepaald gebied. U hebt een website en woningen. Dan hebt u al meer dan de helft voor elkaar. Als het laatste gedeelte, de gegadigden, op zich laten wachten dan kunt u deze groep bereiken door krachtige SEO landingspagina’s te (laten) maken.

Laten we eerst vertellen dat een landingspagina uit unieke content bestaat (gebruik vooral géén gekopieerde tekst, want Google herkent dit direct) met daarin het zoekwoord of zoekterm die voor u van belang is. Om de juiste zoektermen te vinden, kunt u zich afvragen: ‘Als iemand op zoek zou gaan naar mijn bedrijf, wat zouden ze dan als zoekwoorden gebruiken? Vindt u het moeilijk om dit vast te stellen? Dan kan een landingspagina specialist u daarbij behulpzaam zijn, want een goede zoekterm is van groot belang. Waarom? Wij leggen het u uit.

Kies specifieke zoektermen in landingspagina´s

In een ideale situatie leidt een zoekterm (die verwerkt is in de landingspagina) de gebruiker naar uw website en zorgt ervoor dat de bezoeker bij u blijft totdat de aankoop is gedaan, of dat het contact is gelegd. Het traject van zoekterm naar het plaatsen van een bestelling of het invullen van een contactformulier is best lang. Er kan onderweg immers van alles gebeuren waardoor een bezoeker zijn interesse verliest of niet de actie onderneemt die u wenst. Daarom is het zo belangrijk om voor specifieke zoektermen te kiezen, want dat zijn de meest serieuze bezoekers.

Tot slot. U bent niet de enige die niet weet wat het effect kan zijn van het laten schrijven van een goede landingspagina. Misschien had u er weleens van gehoord, maar als u niet thuis bent in de SEO wereld is dit waarschijnlijk een ver van uw bed show.

Hoe dan ook, als u website eigenaar bent is het essentieel dat u door middel van bijvoorbeeld SEO landingspagina’s uw doelgroep bereikt. Uw doelgroep bereiken betekent dat u ze kunt leiden naar ….juist úw diensten of producten.

Wij vertellen u er graag meer over. Samen met u kijken wij naar de mogelijkheden en kunnen, indien gewenst, een aantal passende opties aan u voorleggen. Neemt u maar eens vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Comments are closed.