Wat is content marketing ook alweer

Wat is content marketing ook alweer

Wat is content marketing ook alweer en welke kansen biedt het?

Content marketing is eigenlijk niets anders dan het voorzien van informatie waar mensen behoefte aan hebben. Middels het maken en aanbieden van content biedt u antwoord op vragen. Op deze wijze ontstaat er direct en indirect “conversatie”.

Met content marketing probeert u de consument zoveel mogelijk informatie te geven over uw product en/of dienst. Dit met vanzelfsprekend als doel hen over te halen tot het doen van een aankoop. Dit overhalen moet overigens niet schreeuwerig gebeuren en al helemaal niet door onjuistheden te verkondigen. De juiste informatie, op het juiste moment en niet te vergeten….bij de juiste doelgroep, dat is content marketing!

Klik nu, laat ons u helpen!

Veel schrijven is geen kunst, maar het gaat erom dat uw boodschap aankomt. Contact zoeken is het sleutelwoord bij content marketing. Bij dit laatste mag best een kleine kanttekening worden geplaatst, want het zoeken van contact met uw doelgroep is soms lastig. Er kunnen best veel mensen geïnteresseerd zijn in hetgeen u aan te bieden heeft, echter iedereen op de juiste wijze aanspreken is vrijwel onmogelijk.

Neem maar eens de eeuwigdurende discussie over het met u of jij aanspreken. Iedereen heeft daar een mening over, maar wat kunt u er mee?! Wij kiezen er altijd voor om voor u te gaan. Onze mening is dat maar weinig mensen (of eigenlijk niemand) zich beledigd voelen als ze met u worden aangesproken. Andersom kan dat vrij snel gebeuren en dan sta je (sorry…..u) al direct op achterstand. Het tegenovergestelde wat u met content marketing wilt bereiken.

Wat is content dan?

Content is niet, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, uitsluitend letters op papier of op een website. Content is veel meer! Eigenlijk is het alles wat u ziet in online en offline artikelen en zelfs video´s vallen onder content. Bij het samenstellen van al deze vormen van marketing is het belangrijk om niet teveel te pushen. Dit laatste is soms erg moeilijk, omdat u waarschijnlijk wel van de daken kunt schreeuwen waarom mensen toch echt bij u moeten zijn.

Van klantvriendelijkheid tot de laagste prijs en van de beste kwaliteit tot een supersnelle levertijd. Er is altijd wel iets waar u in uitblinkt. Er zijn bedrijven die adviseren om helemaal niet promotioneel te zijn. Met andere woorden, u bent informatief en daarmee is het klaar. Deze insteek komt veelal vanuit het principe “doe maar normaal, dan doe je gek genoeg”. Wij zien er echter niets mis mee om hetgeen waar u in uitblinkt ook naar voren te laten komen in de wijze waarop u content marketing publiceert.

Wat is het doel van content marketing?

Al eerder hebben wij geschreven wat het doel zou moeten zijn van content marketing. Een zoeker heeft een behoefte (vaak in de vorm van een vraag gesteld) en u heeft het juiste antwoord/ dat laat zien dat u aan deze behoefte kunt voldoen. Als iemand vindt waar hij of zij naar op zoek is, dan is de kans een stuk kleiner geworden dat er verder wordt gezocht.

Wij zeggen heel bewust, een stuk kleiner, want laten we niet vergeten dat er tegenwoordig heel wat wordt geklikt en (helaas) weinig wordt gelezen. Voorzien in een behoefte wil nog niet betekenen dat mensen het ook letterlijk zien. Zelfs met grote banners en call to action knoppen is de kans nog groot dat een (be)zoeker zo weer weg is.

Wat over het algemeen wel goed werkt is om iets weg te geven of bijvoorbeeld een actie te houden. Op deze wijze kunnen mensen ook echt kennis met uw product en of diensten maken, zonder dat daar meteen (verdere) verplichtingen aan vast zitten. Laagdrempelig houden dus zodat het “waarom niet” gevoel ontstaat. Contentmarketing hoeft echt niet zo complex te zijn.

De meest succesvolle wijze van content marketing

Zoals u inmiddels wel heeft begrepen is de meest succesvolle wijze van content marketing echt geen kwestie van “one size, fits all”. Sterker nog, er bestaat helemaal geen algemene strategie die tot succes zal leiden. Ons principe is dat wat u uniek maakt het enige is wat moet worden gebruikt in het off-page en on-page naar buiten treden. Op deze wijze ontstaat duidelijkheid en transparantie.

Daarnaast mag uw persoonlijke mening nimmer ontbreken. We zien nog te vaak gedreven ondernemers die als geen ander weten te vertellen waarom bedrijven en of particulieren bij hun bedrijf moeten zijn. Als het vervolgens gaat om hoe dat dan richting de Google ether te zenden, slaan ze dicht en gaan ze vaak voor de volle 100% af op hetgeen “de kenners” te melden hebben. Niet verstandig!

Content marketing is helemaal niet zo moeilijk, maar mocht u het prettig vinden om toch een keer te brainstormen, neem dan gerust contact op. We staan u graag te woord.

Comments are closed.