Wat is de perfecte landingspagina

Wat is de perfecte landingspagina

Wat is de perfecte landingspagina en hoe maak je die?

Het is een vraag die anders gesteld moet worden, want er bestaat niet zoiets als de perfecte landingspagina. Uw potentiële klant is kwaliteit- en of prijsbewust. In de perfecte landingspagina moet u daarom duidelijk laten zien wie u bent en wat uw aanbieding is. Omdat één en ander per branche en zelfs per bedrijf binnen die branche weer anders is zullen landingspagina´s van elkaar verschillen.

We leven in wereld die figuurlijk steeds sneller draait. U hebt dan op het internet ook vaak maar enkele seconden om te laten zien wat u aanbiedt. Ondanks dat alles draait om snelheid en u maar kort de tijd heeft om een prospect van waardevolle informatie te voorzien, kunnen wij u geen “one size fits all” antwoord geven op de vraag: wat is de perfecte landingspagina en hoe maak je die?

Wel kunnen wij u uitleggen waar u op moet letten bij het maken van landingspagina´s. Tips en adviezen dus, voor een landingspagina die perfect bij uw bedrijf past.

Landingspagina nodig?
Bel nu 020 881 2021

Het doel van de perfecte landingspagina

Laten we voorop stellen dat iedere pagina en elk onderdeel van een website bijdraagt aan het grotere geheel. Elke individuele pagina heeft een specifieke missie, anders zou hij niet zijn gemaakt.

Voordat we het doel van een min of meer perfecte landingspagina gaan uitleggen, moeten we begrijpen waar een bezoeker naar op zoek is en hoe men zoekt. Zodra we dit begrijpen, hebben we de eerste ronde al gewonnen. Met andere woorden: welke zoektermen zijn interessant.

U moet zich bij het bepalen van de juiste zoekwoorden en zoektermen verplaatsen in de gedachtegang van de (be)zoeker. Natuurlijk zijn er een aantal tools die u daar bij kunnen helpen, maar gezond verstand gebruiken is het beste. Stel uzelf de vraag, wat toets of typt een potentiële klant in een zoekmachine als Google of Bing in om producten en of diensten die ik aanbied te vinden?

Maak gewoon een lijstje met woorden en woordcombinaties. Telkens als u er weer één of meerdere zoektermen heeft bedacht schrijft u deze op. Vergeet ook niet om de mensen in uw omgeving te vragen waar hun aan denken als het om uw bedrijf gaat. Hoe vreemd het ook mag klinken, vraag het vooral aan “anders gestemden”.

Uitsluitend advies inwinnen van mensen waar van u weet dat zij over veel zaken hetzelfde denken als u is over het algemeen niet verstandig. In ieder geval niet als u graag de perfecte landingspagina wilt (laten) maken.

Toegegeven, mensen zijn kuddedieren en soort zoekt vaak soort, maar juist daarom is het van groot belang om de betreffende vraag ook buiten deze kring te stellen. Het zal u verrassen waar mensen mee komen. Twijfelt u of er wel echt wordt gezocht op zoekwoorden en zoektermen die op aanvraag worden verstrekt, Google ze gewoon even!

Ziet u na het invoeren van de term dat uw collega´s in beeld komen, dan is het waarschijnlijk toch een goed idee om er iets mee te gaan doen. De perfecte landingspagina ontstaat vaak door zoektermrijk te schrijven. Google maakt op deze wijze allerhande combinaties. Kijkt u maar eens in een gemiddeld SERP rapport.

U kunt daar regelmatig ingevoerde woordcombinaties in terug zien waarvan u in eerste instantie zou zeggen, het kan niet dat mensen dat in Google hebben ingevoerd en zo op mijn website terecht zijn gekomen!? Toch is het wel zo.

Weinig content op de perfecte landingspagina

Als u zich al wat verder heeft verdiept in dit onderwerp dan zal het u waarschijnlijk zijn opgevallen dat veel internetbureaus van mening zijn dat weinig content dé weg is naar de perfecte landingspagina. Dit zou zomaar kunnen kloppen, zei het niet dat eerst moet worden bepaald welk doel deze dient.

In algemene zin kan worden gesteld dat minder, meer is. Veel mensen houden van duidelijkheid en zoals al eerder gemeld, mensen op het internet zijn niet zo geduldig. De perfecte landingspagina zou daarom meteen en erg duidelijk to the point moeten komen. Geen lange verhalen, want daar houdt (bijna) niemand van.

Wat daarbij over het hoofd wordt gezien is dat Google uw perfecte landingspagina als hoogwaardig moet inschalen, want pas dan haalt u ook echt topposities. Door erg weinig tekst te gebruiken gaat dat vrijwel zeker niet gebeuren. Hoe mooi één en ander er ook uit mag zien, als u met uw pagina niet hoog in Google scoort zal er vrijwel niemand op landen. Zonde van al dat werk toch?

Via Google AdWords naar de perfecte landingspagina

Toch kan een landingspagina met weinig content perfect scoren, maar dan heeft u wel bijvoorbeeld Google AdWords nodig. Door bezoekers vanuit uw AdWords campagne te laten landen op landingspagina´s snijdt het mes figuurlijk aan twee kanten. Als mensen via een dergelijke advertentie landen op een pagina die direct te maken heeft met wat u in uw AdWords advertentie heeft staan “beloond” Google dit namelijk met een lagere prijs per klik.

Neem het woordje “beloond” niet al te letterlijk, maar alle beetjes helpen zullen we maar zeggen. Blijft wel staan dat een beetje Google AdWords Campagne u zomaar een flinke duit kan kosten, en niet onbelangrijk, een klik is nog geen prospect/ klant, maar het kost u wel telkens geld.

De tweede kant waar het mes snijdt zal u inmiddels wel duidelijk zijn, de bezoeker ziet in 1 oogopslag wat u te bieden heeft. Of via Google AdWords de weg naar de perfecte landingspagina ontstaat valt te betwijfelen, maar dat neemt niet weg dat er ook succesverhalen zijn. Of deze opwegen tegen de campagnes die mensen (bedrijven) vrijwel uitsluitend geld hebben gekost laten we graag aan anderen over.

Waar moet de perfecte landingspagina voor u aan voldoen?

Ondanks dat door bedrijven regelmatig de indruk wordt gewekt dat zij wel weten hoe het werkt is en blijft de vraag, Waar moet de perfecte landingspagina voor u aan voldoen?! Het is immers uw bedrijf en wie weet er meer van uw producten en of diensten af dan uzelf. In onze ogen niemand.

Hebt u een website waarin u uw bezoekers en klanten graag van nuttige informatie voorziet, doe dat dan ook in uw landingspagina´s. Op deze wijze blijft het een mooi uniform geheel. Bent u meer een voorstander van ietsjes minder, maak de voor u perfecte landingspagina dan ook zo. Ook als u voor het laatste gaat zijn er nog mogelijkheden om toch goed in Google gevonden te worden.

U plaatst bovenaan de pagina kort en krachtig wat u uw bezoeker te melden heeft en sluit daaronder af met één of twee mooie call to action knoppen. Als u daar weer onder (eventueel met een mooi stukje ruimte) wat meer tekst plaats, slaat u twee vliegen in één klap. En u houdt uw minimalistische look en de kans op mooie posities blijft bestaan.

Tot slot

Wij hopen dat wij u met onze tips en adviezen op weg hebben geholpen naar de perfecte landingspagina. Wij hoeven u niet te vertellen dat perfectie niet bestaat en daarom raden wij u tot slot aan om te blijven testen met uw landingspagina´s. Het kan namelijk heel goed zijn dat u wel bezoekers heeft, maar dat deze zo weer weg zijn. Met andere woorden, er vindt geen of niet de juiste conversie plaats.

In een dergelijk geval mag u zich afvragen of de wijze waarop u uw bezoekers benaderd de juiste is. Soms kan de oplossing subtiel zijn waarbij mag worden gedacht aan andere kleuren of wat dacht u van het gebruik van “je” of “u”?

Hebt u hulp nodig bij het maken en of schrijven van de perfecte landingspagina, neem dan gerust contact op. Samen komen we er zeker uit!

Comments are closed.