Wat is een bedrijfsblog?

Wat is een bedrijfsblog?

Wat is een bedrijfsblog en waarom u er een zou moeten starten

Een bedrijfsblog starten is zeker een goed idee en waarom u hiermee moet beginnen gaan wij u vanzelfsprekend uitleggen. Het is een klantvriendelijke manier van promotie maken. Vergelijk het met een folder of een brochure, maar dan online. Hierin kunt u uw bezoekers (lees: potentiële klanten) uitleggen waarom uw product/dienst zo bijzonder, waardevol, goed of goedkoop is.

Op de vraag wat een bedrijfsblog is, hebben wij u nu een antwoord gegeven. Kortom: het is een promotieartikel! Ieder goed promotieartikel voegt blijvend waarde toe aan uw website, terwijl een advertentie maar werkt voor heel korte duur. Een bedrijfsblog laten opzetten is daarom een duurzame investering!

Hulp nodig?
Bel nu 020 881 2021

Effectief bedrijfsblog starten

Een effectief bedrijfsblog starten is een kwaliteitskwestie en het zoeken naar de juiste benadering. Met een zakelijke toon, slaat u de plank mis. Bezoekers vinden het fijn om persoonlijk benaderd te worden. Daarnaast is de inhoud cruciaal. Mensen zijn op zoek naar een oplossing voor een probleem, tips of actuele informatie. U kunt in een bedrijfsblog vertellen wat u te bieden hebt: door middel van een verhaal, maar ook afbeeldingen werken goed.

De waarde van een bedrijfsblog wordt nog onderschat, maar dit zal niet lang meer duren. Over een tijdje behoren visitekaartjes en advertenties tot de verleden tijd, want een bedrijfsblog neemt het over. Maar een bedrijfsblog is meer dan een visitekaartje alleen, u kunt laten zien wat u bieden heeft.

Langzamerhand zien we dat adverteren in kranten en tijdschriften minder wordt. Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan online adverteren door bijvoorbeeld een Adwords campagne te voeren, maar in veel gevallen kost dit handenvol geld. Waarom zoekt u niet naar een betaalbaar alternatief?

Opzetten van een bedrijfsblog: de eerste stap naar een perfecte mediamix

Het opzetten van een bedrijfsblog is de eerste stap naar een nieuwe wereld. Daarnaast kunt u Facebook en andere social media gebruiken om uw doelgroep te bereiken. Het is alleen vaak lastig om een bezoeker te verleiden om de Facebook-pagina te verlaten en een kijkje op uw website te nemen. Een bedrijfsblog kan dienen als overgang tussen sociale media en uw website. Zo creëert u een perfecte mediamix.

Maar er zijn nog meer redenen waarom u een bedrijfsblog kunt (laten) opzetten. Het regelmatig plaatsen van verse content (lees: tekst) zorgt voor een hogere ranking in zoekmachines zoals Google en Bing. Voor veel ondernemers is SEO (search engine optimization) de nummer één reden om aan een bedrijfsblog te beginnen. En terecht. Om uw vindbaarheid te verbeteren kant u dure SEO specialisten inhuren die uw website precies analyseren en aanpassen zodat deze aansluit bij de laatste update van het Google-algoritme.

Dit algoritme bepaalt of u al dan niet hoog in de zoekmachines terecht komt. Alleen, Google zit niet stil en probeert dit algoritme steeds weer te verbeteren. Dit betekent dat u ‘weer’ die dure SEO specialisten dient in te schakelen.

Er is een betaalbaar alternatief dat precies biedt wat bezoekers wensen en zoekmachines willen: waardevolle content waar uw doelgroep wat aan heeft. En als u eerlijk bent, is dit ook wat u wilt. U wilt uw (potentiële) klanten zo goed mogelijk bedienen. De enige belemmering zou het schrijven van een blogbericht kunnen zijn. Gelukkig, kunt u dan ons team inschakelen.

Een bedrijfsblog starten? Een unieke gelegenheid om te laten zien wat u in huis hebt. Een mooier visitekaartje bestaat er niet. Nu is er voor u geen enkele reden meer om het niet te doen.

Comments are closed.