Wat is keyword spammen?

Wat is keyword spammen?

Wat is keyword spammen nu eigenlijk?

U kent ze vast wel, van die online teksten waar een bepaald woord (of woorden) telkens terug blijft komen. Erg irritant, want soms gaat het zo ver dat het betreffende artikel erg moeilijk te lezen valt. Wel nu, dat is in 9 van de 10 gevallen typisch keyword spammen. Er is een direct verband met keyword density (zoekwoord dichtheid).

Met de zoekterm dichtheid van uw webpagina wordt het percentage bedoeld van de zoekterm(en) waarop u een bepaalde pagina of artikel richt, ten opzichte van het totale aantal woorden op die pagina. Spammen of stuffing betekent dat u een zoekterm té vaak gebruikt. Het gevolg kan zijn dat u een Google penalty krijgt, want in dat geval is het zo dat overdaad schaadt.

Klik nu, laat ons u helpen!

Bing en Google om de tuin te leiden

Er zijn de afgelopen jaren heel wat internetbedrijven (of zoals u wilt internetbureau´s) geweest die hebben geprobeerd om zoekmachines zoals Bing en Google om de tuin te leiden. Soms lukte dit tijdelijk, maar in veel gevallen helemaal niet. Google kan goed zien wanneer de keyword density te hoog is.

Maar als uw zoekwoord dichtheid te laag is, dan weet Google weer niet wat nu precies uw boodschap is. Het vinden van de juiste balans is dan ook essentieel. U doet niet aan keyword stuffing, maar toch bent u niet goed vindbaar in Google? Dan kunnen er andere oorzaken zijn. Als professioneel internetbedrijf kunnen wij u verder helpen.

Vertrouw in ieder geval nooit op van die (gratis) tooltjes die u “helder inzicht” kunnen geven of u zoektermen nu te vaak of te weinig gebruikt. Deze zijn op niets gebaseerd. Google zal het percentage van de zoekwoord dichtheid altijd blijven veranderen om ervoor te zorgen dat niemand er grip op zal krijgen.

Google penalty betekent een lagere ranking

Google penalty is een term die gebruikt wordt in de zoekmachine optimalisatie. Het betekent eigenlijk dat uw website wordt gestraft door Google. Uw website krijgt een lagere ranking en in het ergste scenario verdwijnt uw site helemaal uit de zoekresultaten.

U kunt dit vermijden door onder andere natuurlijke webteksten te (laten) schrijven en niet al te vaak dezelfde zoektermen te gebruiken. U bereikt hiermee een natuurlijke keyword dichtheid zonder mee te doen aan spammen. Daarbij stijgt de gebruiksvriendelijkheid en doet u de lezer een groot plezier.

Uw webteksten zijn prettig om te lezen en daar gaat het om.

Wilt u toch een zoekwoord of zoekterm vaker gebruiken? Dan geven wij u een tip. Keyword spammen kunt u voorkomen door gebruik te maken van synoniemen. U kunt hiervoor gebruiken van bijvoorbeeld synoniemen.net. Daar vindt u vast een alternatief of laat uw fantasie eens de vrije loop…. Vaak ontstaan er zo leuke ideeën/ alternatieven.

Zoekmachines houden van ‘content-rijke’ websites. Hiermee bedoelen wij zeker ook unieke teksten. Een website met unieke, natuurlijke teksten wordt beloond met een hogere ranking.

Wij hopen u met bovenstaande wederom met waardevolle informatie te hebben voorzien. U weet nu wat keyword spammen is en waarom het sterk af te raden is.

Comments are closed.