Wat kan er beter aan uw webshop?

Wat kan er beter aan uw webshop?

Wat kan er (nóg) beter aan uw webshop of webwinkel?

U bent eigenaar van een webshop of webwinkel, maar u krijgt te weinig (kopende) bezoekers. Dan kunt u twee dingen doen: doorgaan in de hoop dat het ooit wel zal gaan lopen of u leest onze verbeterpunten.

Huil uit, sta op en ga er mee aan de slag!

Klik nu, laat ons u helpen!

Gebruik originele productbeschrijvingen: T-shirt, blauw, maat XL en de prijs is weinig origineel. Vertel iets over de kwaliteit, eventuele bedrukkingsmogelijkheden, actiekortingen etc.

Plaats zelfgemaakte (of hergebruik) afbeeldingen: Te vaak nog wordt beeldmateriaal van de fabrikant (of groothandel) gebruikt met een standaard alt en of title tekst.

Zorg dat het gebruikte beeldmateriaal niet te zwaar is. Zware afbeeldingen vertragen uw website en dat is niet goed richting Google en (be)zoekers.

Online-winkelen Ga in Google zoeken op site: uwwebsite.nl en kijk of al uw pagina´s zijn geïndexeerd. Vanaf niet geïndexeerde pagina’s gaat zeker geen verkoop plaats vinden.

Schrijf naast originele productomschrijvingen ook (op iedere pagina) een uitgebreid stuk tekst over het product. Google is gek op content en zal u belonen met meer geïnteresseerde bezoekers. Ga nooit kopiëren!

Zorg dat de content (tekst) passende zoektermen bevat. Verkoopt u goedkope en of biologische T-shirts, laat dit dan (over)duidelijk naar voren komen.

Kijk zo nu en dan in Google Webmaster Tools of er geen 404 pagina´s zijn. Mochten deze er wel zijn, los dit dan op en zorg in ieder geval dat u een passende 404 pagina heeft waar mensen (als er iets verkeerd gaat) op landen.

Schrijf artikelen / berichten op andere websites met daarin een link naar uw webshop of webwinkel. Zorg wel dat dat er overeenkomsten zijn. Een bericht op een website over loodgieterswerk heeft niet veel zin als u zelf T-shirts verkoopt.

Link op iedere pagina binnen uw webwinkel/ webshop minimaal 1 keer naar een andere pagina. Interne links zijn erg belangrijk om gevonden te worden in Google en andere zoekmachines.

Maak verstandig gebruik van headers, metatags, titels etc. Plaats bijvoorbeeld altijd het belangrijkste sleutelwoord van die pagina (het product) in de titel/ URL. Relevantie is het sleutelwoord.

Maak geen gebruik van metatag keywords. Google kijkt hier al sinds 2009 niet meer naar als het gaat om ranking, maar u kunt door misbruik te maken van metatag keywords wel worden afgestraft! Niet doen dus.

Meld u aan bij relevante (start) pagina´s.

Kies een pakkende en niet al te lange domeinnaam. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij bezoekers.

Als u de SEO voor uw website uitbesteed, zorg dan dat u begrijpt wat er gebeurt. Het is immers uw site, uw geld en een heldere uitleg geven is (als er geen black hat praktijken plaatsvinden), echt niet moeilijk.

Blijf meten en testen of u met uw webshop of webwinkel vindbaar bent

Blijf meten en testen of u met uw webshop of webwinkel vindbaar bent, is een belangrijk advies. SEO (Zoekmachine Optimalisatie) is een kwestie van een lange adem. Er bestaan geen garanties en “magische oplossingen” (ondanks dat dit regelmatig wordt gesuggereerd) op hoger scoren in Google.

De resultaten van uw acties kunnen pas meetbaar zijn binnen 1 tot 3 maanden. Wees dus niet te snel met het trekken van (de verkeerde) conclusies.

Kunt u wel wat hulp gebruiken en wilt u uw website beter vindbaar maken in zoekmachines als Google en Bing, neem dan contact op.

Comments are closed.