Wat van ver komt……

Wat van ver komt……

Wat van ver komt……is soms best eng!

U zou verwachten dat over “de grenzen” kopen en zaken doen ondertussen wel ingeburgerd is.

Webshops en webwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond en dan hebben we het nog niet eens over het feit dat wij Nederlanders bekend staan als een ondernemend volk. Waar ter wereld u ook komt, de kans is meer dan aanzienlijk dat u daar Nederlanders tegen komt.

Toch ziet de dagelijkse praktijk er vaak anders uit en dat komt (mede) doordat wij gewoontedieren zijn. Die slager op de hoek heeft toch echt het beste vlees en vers brood van de (eigen) bakker smaakt veel beter dan van de supermarkt.

Online marketing expert nodig? Klik nu

Laat er geen misverstand over ontstaan, wij hebben niets tegen de slager op de hoek en (oven)vers brood van een ambachtelijke bakker blijft een delicatesse.

Maar wat nu als die slager en bakker ook leverancier (met dezelfde producten) zijn van die supermarkt waar u liever geen brood of vlees koopt!!

Dit is geen theoretisch voorbeeld, maar één uit de praktijk.

Het gaat hier dus om “the power of illusion”. Uw geest houdt uw lichaam voor de gek en dat is best een vreemd fenomeen. U heeft zich voorgenomen dat iets zo is en dan blijkt het (voor u) vaak ook zo te zijn.

Een open geest houden

Of het nu om levensmiddelen gaat, of om zaken doen met een bedrijf die u niet (persoonlijk) kent, het is belangrijk dat u een open geest houdt. Het doel zal immers altijd zijn om het beste product/ dienstverlening tegen een prima prijs te verkrijgen.

Gunning zal altijd deel blijven uitmaken van onze wijze van leven. Daar is op zich ook niets mis mee. Bedenk wel dat iemand iets gunnen vanwege een persoonlijke band de beste kwaliteit in de weg kán staan. Uw geest kan zomaar een spelletje met u spelen!

Comments are closed.