Wauw effect van een website

Wauw effect van een website

Wauw, wat een website…. dat wil ik ook!

Wilt u ook graag dat mensen ‘wauw’ zeggen zodra ze uw website zien? Een droom van menig website eigenaar. Natuurlijk, ligt het voor de hand om te zeggen dat dit een kwestie van smaak is, maar dit is té gemakkelijk. U hebt wel gelijk als u zegt dat dit voor een gedeelte waar is, maar een ander gedeelte om een ‘wauw’ effect te creëren is een kwestie van ‘out of the box’ denken en creativiteit! Zaken die wij als gewoon beschouwen.

De uitstraling van een website wordt bepaald door doordachte details; niet één detail maar meerdere details zorgen voor een ‘wauw’ effect. Maar wat zijn die details dan die het ‘wauw’ effect kunnen creëren? Welnu, u kunt dan denken aan afbeeldingen die nieuwsgierigheid van een bezoeker prikkelen, kleureffecten, bewegende animaties of parallax scrolling.

Laat ons u helpen!

Is parallax scrolling hét middel om te zorgen voor een ‘wauw’ effect?

Onder webdesigners zijn de meningen hierover verdeeld. Parallax scrolling is een nieuwe, speciale techniek waarbij content met verschillende snelheden verticaal en/of horizontaal en soms gecombineerd met extra animaties, over elkaar heen rollen Hiermee wordt de illusie van diepte (3D) gecreëerd in een 2D beeld. Misschien herkent u deze techniek wel, want deze werd vroeger ingezet bij computerspellen waarbij de achtergrond langzamer beweegt dan de voorgrond. Uiteindelijk is vrijwel altijd het doel van parallax scrolling op een website om een ‘wauw’ effect te creëren.

Toch moet u rekening houden dat een website met een groot visueel ‘wauw’ effect’ de eerste keer misschien zal aanspreken, maar bij vaker gebruik zal dit saai worden. In sommige gevallen kan dit zelfs in de weg komen te staan van het effectieve gebruik; denkt u dan aan het lezen van informatie, transacties uitvoeren, interactie aangaan enz. Uiteindelijk creëert u een website met een beperkte (interessante) levensduur. Beter kunt u zoeken naar een balans tussen vorm en functie.

Synergie in een website zorgt voor een goede balans

Vorm en functie in een website leidt tot synergie in een website. Wilt u wel graag vasthouden aan de populaire manier van parallax scrolling, dan is er ook een middenweg. U kunt bijvoorbeeld een parallax design op de homepagina laten maken met stukjes content en calls-to-action. De bezoeker wordt zo verleid door te klikken naar de gewenste informatie dieper in de website. Het gevolg is conversie en de kans is groot dat de bezoeker daar zijn antwoord vindt (mits u de juiste informatie aanbiedt)!

Het echte ‘wauw’ effect krijgt u dus echter alleen als u de bezoeker snel en effectief geeft op zijn vraag. De antwoorden die een bezoeker op uw website zoekt, moeten relevant voor hem zijn om te voorkomen dat hij afhaakt. De mate van relevantie hangt af van de actualiteit én van de mate waarin de content een sterke relatie heeft met de gebruiker.

Kortom: een goede website is een site die mensen boeit en die mensen overtuigt dat zij bij u aan het juiste adres zijn. Begin nooit met een inleiding over uw eigen bedrijf, dat willen de meeste bezoekers pas weten op het moment dat zij geïnteresseerd zijn in uw diensten of producten. Zorg voor goede omschrijvingen waarin uw doelgroep zich herkent. Als het product of de dienst die u omschrijft geen behoefte aanwakkert bij uw bezoekers, of de behoefte bestaat helemaal niet, dan gaat er iets niet goed.

Wij hopen dat u weer met plezier ons blog hebt gelezen en, nog belangrijker, dat u aan onze informatie en tips iets heeft! Wij wensen u in ieder geval een grandioos ‘wauw’ effect op uw website!

Comments are closed.