Webshop beter vindbaar maken

Webshop beter vindbaar maken

Webshop of webwinkel beter vindbaar maken moeilijk? Met onze hulp gaat het lukken

Het is verbazingwekkend hoe vaak wij al eigenaren van een webshop of webwinkel hebben gesproken die geen of weinig winst maken. Het grote probleem is namelijk dat er (te) weinig bezoekers zijn. Aangezien massa vaak kassa betekent en niet iedere bezoeker ook klant zal worden een groot probleem!!!

Te weinig bezoekers komt mede omdat er wordt gedacht dat Google AdWords de enige weg is om een online shop beter vindbaar te maken. Dit is niet zo vreemd, want het internet staat vol met succesverhalen. De minder succesvolle verhalen krijgen we (online) vaak niet te horen.

Is Google AdWords nu echt de enige oplossing om webshops beter vindbaar te maken? We gaan er niet te lang omheen draaien, want het is helemaal niet zó moeilijk om uw webwinkel of webshop beter vindbaar te maken. Met onze tips, adviezen en eventuele hulp gaat u zeker beter gevonden worden.

Laat ons u helpen!
Bel nu 020 881 2021

De kleinere webwinkel of webshop is té afhankelijk van AdWords

Kleinere webshops of webwinkels die uitsluitend afhankelijk zijn van AdWords hebben minder kans om een hoge positie in Google te veroveren. Het beschikbare budget is daarbij vaak het eerste struikelblok. Een beetje SEA campagne kan zo maar enkele honderden euro´s per maand kosten en oplopen naar vele duizenden! Op deze wijze een webshop of webwinkel beter vindbaar maken is voor veel ondernemers niet weggelegd.

Geld kunt u immers maar eenmaal uitgegeven en wanneer u volledig inzet op SEA blijft er vaak niets meer over voor SEO. SEA betekent overigens ‘in het Nederlands’ zoekmachine adverteren. Het bekendste voorbeeld hebben wij net genoemd: Google AdWords.

SEO betekent ‘wederom in het Nederlands’ zoekmachine optimaliseren. Hierbij richt u zich op verbeteringen binnen uw webshop of webwinkel. En dan niet alleen op het zichtbare gedeelte (tekst en afbeeldingen), maar ook het technische gedeelte is belangrijk. Zeker ook dat laatste is een ondergeschoven kindje, omdat de meeste webshopeigenaren daar nu eenmaal geen verstand van hebben. Een ieder heeft zo zijn of haar kwaliteiten zullen we maar zeggen.

Vaak wordt gedacht dat door met een “bewezen platform” een online winkel te maken alles wel goed geregeld zal zijn, maar dat is heel vaak niet zo. Wat er voor de buitenwereld netjes en verzorgt uitziet, hoeft niet te betekenen dat het technisch en op SEO gebied ook goed is.

Webshop beter vindbaar maken samen met een SEO specialist

Voor SEO hebt u vaak een specialist nodig! En ja, ook een SEO specialist kost geld. U koopt een advies of dienst waarmee u uw webshop beter vindbaar gaat maken. Het grote verschil is dat investeren in de juiste SEO producten en adviezen een eenmalige en duurzame investering is voor de langere termijn!

SEA is slechts voor een zeer beperkte periode. U koopt ‘tijdelijke ruimte’, maar betaalt wel en zal dat ook moeten blijven doen! Iedere klik weer en een Google AdWords campagne voeren wordt steeds duurder.

Note:
In de praktijk zien wij helaas dat er maandelijkse facturen worden gestuurd voor SEO producten die eigenlijk gemaakt zijn voor een beperkte eenmalige afrekening. Financieel zeer interessant voor de ontvangende partij, maar niet zo interessant voor u. Denk daarom goed na voordat u uw krabbel ergens onder zet.

Handen uit de mouwen: onderstaande tips staan garant voor meer bezoekers en conversie!

Wij zullen u niet langer in spanning houden en u de beloofde tips en adviezen geven. Wij maken bij onze tips voor het beter gevonden worden een onderscheid tussen het technische gedeelte (caching, CSS, Javascript etc.) en het zichtbare gedeelte (tekst, afbeeldingen etc.) van uw webshop.

Technische optimalisatie website: zorg dat uw website snel laadt

1. Caching is een belangrijk onderdeel als het gaat om de laadtijd van uw website. Een goede cache plugin en deze op de juiste wijze instellen kan een verschil van dag en nacht zijn. Tip: voor WordPress zijn W3 Total Cache en WP Super Cache momenteel de beste.

2. HTML compact maken. Een HTML code verkleinen, inclusief een “inline JavaScript” met daarin CSS, kan vele bytes schelen en daardoor de tijd dat de bezoeker moet wachten totdat uw website in beeld komt.

3. Optimale CSS code. Met CSS is vrijwel iedere aanpassing aan een website te doen. Van de kleur van een pagina tot aan hoe een afbeelding er op een iPhone uitziet. Het is wel belangrijk dat de CSS code op de juiste wijze wordt toegepast. Door foutieve toepassing kan uw website zomaar trager worden en dat is zonde.

4. JavaScript code. Voor de JavaScript code(s) geldt hetzelfde als voor een HTML code. Deze zo klein mogelijk houden staat voor winst in de laadtijd.

5. Zware afbeeldingen. Maak alle afbeeldingen op uw website zo licht mogelijk. Er zijn online verschillende gratis tools beschikbaar die afbeeldingen zonder zichtbaar kwaliteitsverlies lichter kunnen maken. TyniPNG is wat ons betreft een echte aanrader.

Voordat u aan de slag gaat, zorg wel dat uw afbeeldingen de juiste hoogte een breedte hebben. Te grote afbeeldingen zullen altijd onnodig zwaar blijven. Met Photoshop bijvoorbeeld kunt u simpel even bijsnijden.

SEO optimalisatie website

1. Zoekmachines als Google en Bing houden van content! De hoeveelheid en de kwaliteit van uw teksten zijn van groot belang bij het bepalen van de score. Een webwinkel of webshop beter vindbaar maken zonder de juiste content is onmogelijk.

Als u de productpagina´s strak en overzichtelijk wilt houden dan zijn landingspagina´s de oplossing. Eenmalige uitgaven, voor altijd betere posities. Ook een actief bedrijfsblog kan wonderen doen. Een blog op uw website geeft vertrouwen en in een wereld waar online vertrouwen soms ver te zoeken is dit een echte aanrader.

2. Geef uw afbeeldingen een omschrijving mee! De meeste webshops krijgen de afbeeldingen van hun producten in bulk (met vaak vreemde omschrijving) van hun leveranciers of fabrikanten aangeleverd.

Aangezien u niet de enige bent die deze afbeeldingen gaat gebruiken zal Google niet de behoefte voelen om u een hogere positie te geven. Uw webshop daardoor beter gevonden laten worden gaat niet lukken. Omschrijf uw plaatjes daarom altijd en voeg zeker ook een kloppende alt omschrijving toe.

3. Wees slim met uw zoektermen! Als u teksten gaat of laat schrijven, wees dan slim als het gaat om de zoekwoorden en zoektermen die u daar in opneemt. Menig ondernemer gaat naar de bekende (en beruchte) Google AdWords Keyword Planner en denkt wat daar staat heilig is.

Helaas is dat niet het geval. We geven onmiddellijk toe dat wij ons goed voor kunnen stellen dat het geschatte zoekverkeer u in hogere sferen kan brengen. Honderden en soms wel vele duizenden bezoekers per maand, wie wil dat nu niet!

Tussen theorie en praktijk zit hier nogal een verschil (en dan drukken wij ons voorzichtig uit) en vergeet niet dat uw collega´s vol bovenop die mooie suggesties van Google springen. Een enorme concurrentieslag met veel verliezers. Zorg dat u er daar niet één van bent.

Kijk daarom scherp naar wat u feitelijk aanbiedt en hoe u zichzelf on page en off page profileert. Concurreert u bijvoorbeeld op prijs, neem dit dan mee in de gekozen zoektermen. Minder potentieel zoekverkeer op deze wijze? Zeker, maar de bezoekers die u krijgt zijn ook echt op zoek naar hetgeen u “in de verkoop” heeft.

4. Linkbuilding anno 2016! Vrijwel iedereen weet dat links van andere websites ervoor kunnen zorgen dat uw website het beter in Google gaat doen. Echter, die links moeten wel van websites en of blogs komen die van toepassing zijn op uw activiteit.

Als u een webshop hebt die bijvoorbeeld iPhones verkoopt, dan zal een backlink van een site die over autoverzekeringen gaat er niet voor zorgen dat uw webwinkel beter vindbaar zal worden. Sterker nog, op deze wijze aan linkbuilding doen kan wel eens averechts werken.

Aangezien er niet veel website eigenaren genegen zullen zijn om naar u te linken en linkbuilding nog steeds erg belangrijk is, raden wij aan om uw eigen backlinks te gaan creëren. Op deze wijze weet u zeker dat er een perfecte “match” zal zijn. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hulp nodig om uw webshop of webwinkel beter gevonden te laten worden?

Wij hopen dat u met bovenstaande tips en adviezen voor nu genoeg munitie heeft om ervoor te zorgen dat uw webwinkel of webshop beter gevonden gaat worden. Hebt u toch hulp nodig bij het vindbaar maken, neem dan gerust contact op.

Wij zijn dé specialist als het gaat om het online krijgen van meer bezoekers naar onder andere webshops en webwinkels en in het verlengde daarvan zorgen wij voor betere conversie.

U treft bij ons geen aanbod aan van vage pakketten of andere niet heldere zaken waar u slechts “voordeel” van heeft zolang u maar periodiek blijft betalen. Wat wij doen is altijd gericht op het blijvend beter en sterker maken van uw website, plus wij werken niet met contracten. Uw succes is ons succes!

Comments are closed.