Website teksten redigeren

Website teksten redigeren

Website teksten laten corrigeren en/of redigeren door een professionele tekstschrijver

Website teksten redigeren vergt professionaliteit. Een tekst corrigeren is vrij eenvoudig, want hierbij gaat het erom dat u zich aan de spellingregels houdt. Het redigeren van website teksten ligt een stuk moeilijker.

Hierbij gaat het om het beoordelen van de tekst op doelstelling(en), taalgebruik (onder andere gericht op doelgroep), zinsopbouw, structuur, actualiteit en duidelijkheid van de informatie die u geeft aan uw bezoeker.

Laat ons u helpen! Klik nu

Website teksten laten redigeren is meer dan spellingscontrole

Veel mensen gaan ervan uit dat de automatische spelling- en grammaticacontrole alle fouten uit een website tekst filtert. Helaas… niets is minder waar. Het systeem kan fouten missen of vals alarm slaan. De spellingscontrole laat u dikwijls in de steek, omdat deze niet naar een zinsverband kijkt.

Een voorbeeld: Haar zon het Karel. De woorden: ´Nam´ en ´zon´ zijn correct geschreven, maar niet in dit zinsverband. De zin is: Haar zoon heet Karel. Als u in een normaal tempo leest, ziet u slechts het ‘geraamte’ van een woord.

Leest u de volgende zin maar eens: Leaten we saemen de voglnde zni eesn beijken. U weet wel wat er staat, omdat ons brein zo geraffineerd in elkaar zit dat wij een samenhang zien. Zo kijkt een schrijver ook naar z´n eigen tekst en vallen kleine fouten niet op. Het voorbeeld is natuurlijk sterk overdreven, maar het is u nu duidelijk waarom het zinvol is om website teksten te laten redigeren.

Spel- en stijlfouten tasten uw imago aan

Het gebruik van een verkeerde spelling of schrijfstijl kan een oordeel uitlokken over de schrijver/bedrijf. Spel- en of stijlfouten tasten uw imago aan, omdat het slordig en onprofessioneel staat. Bovendien vinden veel lezers spelfouten behoorlijk irritant en daardoor krijgt uw boodschap niet de nodige aandacht.

De oplossing is: uw website teksten laten corrigeren en/of redigeren door een professionele partij.

Een professionele tekstschrijver kan een flinke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw website teksten. Onjuistheden in bijvoorbeeld spelling, grammatica en zinsopbouw worden gecorrigeerd. Daarnaast is het corrigeren en redigeren van uw eigen website teksten meestal een tijdrovende zaak. Tijd die u beter kunt gebruiken om u bezig te houden met uw corebusiness.

Wellicht herinnert u zich nog de tijd die u er in heeft gestoken tijdens de ontwikkeling van uw website?

Daarbij kan zelfs de beste schrijver kan keer op keer over dezelfde fout heen kijken. Vergelijk het maar eens met het zoeken naar uw huissleutels. U bent er vele malen langs heen gelopen voordat u ze ziet! Uw brein ziet vaak kleine zaken (woorden) over het hoofd.

Het corrigeren, redigeren of herschrijven van website teksten kunt u daarom het beste uitbesteden aan een professionele tekstschrijver.

Een ervaren tekstschrijver kijkt naar vele aspecten

Maar er zijn naast redigeren nog andere aspecten waar een ervaren tekstschrijver op let, want zodra de bezoekers de inhoud lezen van uw website teksten spant het erom. Is de tekst interessant genoeg om contact met u op te nemen?

Om de aandacht te trekken van een bezoeker is het belangrijk dat u uw website teksten richting bezoekers goed op orde heeft, want webpagina’s worden slechts vluchtig gelezen.

Bezoekers zijn ongeduldig en willen snel de juiste informatie/dienst of product vinden. Daarom scannen ze een pagina, zijn gefocust op beelden, en klikken door als ze niet in één oogopslag vinden wat ze zoeken.

Een website wordt weleens vergeleken met een reclamebord dat voorbij zoeft, terwijl u over de snelweg rijdt. Zorg dat u opvalt! Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.

Een goede tekstschrijver zorgt niet alleen voor het corrigeren en/of redigeren van website teksten, maar ook wordt er over de volgende zaken nagedacht.

Hoe ervaart uw doelgroep uw teksten? Wordt uw doelgroep helder geïnformeerd? En, wat is de impact op uw posities in de zoekresultaten van Google?

Wij kunnen u helpen met de invulling en structuur van uw website teksten en kunnen desgewenst periodiek voor u bijschrijven, want het regelmatig plaatsen van nieuwe informatie draagt bij aan een verbeterde vindbaarheid in zoekmachines.

Goede website teksten schrijven is….schrappen

Goede website teksten schrijven betekent nadenken, schrijven, schrappen, laten bezinken en… herschrijven. U hebt bepaalde gedachten en/of ideeën, maar u kunt deze niet goed verwoorden in begrijpelijke taal en afgestemd op uw doelgroep.

Bent u de enige die daar moeite mee heeft? Nee, zeker niet. Uren, dagen verstrijken….en nog steeds heeft u geen goede tekst samengesteld. Of raakt u niet uitgeschreven en is uw tekst daardoor veel te lang geworden?

Goede website teksten schrijven en dat geldt trouwens ook vaak voor het redigeren, is dan vaak een kwestie van schrappen. Twee weten meer dan één, is een oud Nederlands gezegde, maar in dit geval slaan we de spijker op z’n kop.

U heeft de inhoudelijke kennis van uw product of dienst en wij weten hoe wij dit beste onder de aandacht kunnen brengen. Naast het corrigeren en redigeren kunt u rekenen op een extra stukje vakmanschap! Of zeggen we in dit geval: slim schrijven?

Slim schrijven betekent niet alleen dat u hoger in Google terecht komt. U kunt informatie snel met anderen (uw bezoekers) delen en geschreven website teksten direct omzetten in acties (call-to-action).

Een call-to-action kan voorkomen in woorden en beelden

Een call-to-action kan voorkomen in woorden en beelden. Het doel ervan is om een prospect over te halen om een dienst of product bij u af te nemen. ‘Neem deel aan onze actie’ of ‘Koop nu’ is een effectieve call-to action voor een webwinkel, maar deze werkt minder als uw product of dienst ingewikkeld of kostbaar is.

Samen met u denken wij graag met u mee en komen altijd met een goede oplossing. Iedereen doet wat hij kan, maar wij kunnen wat wij doen.

Wij denken out of the box. Dit betekent wij buiten de gebaande paden denken, maar wel werken volgens de regels van Google. Deze methode geeft ons (en dus ook u) tools en werkvormen in handen, die binnen uw website te gebruiken zijn.

Het redigeren en/of corrigeren van website teksten is een onderdeel van onze business, want wij kunnen u op vele fronten behulpzaam zijn. Neemt u maar eens contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Comments are closed.