Wel of geen AdWords campagne voeren

Wel of geen AdWords campagne voeren

Is het voeren van een AdWords campagne een goede keuze?

Wanneer u meer bezoekers nodig heeft, dan is een Google AdWords campagne voeren een optie. Het is een (vaak geen goedkope) manier om uw doelgroep beter te bereiken. Google verdient er iedere dag voor meer dan 100 miljoen euro aan. Zijn er betere (betaalbare) alternatieven? Het antwoord daarop is: ja, leest u dit artikel maar eens, want verderop noemen wij een aantal opties.

Sommige bedrijven geven iedere maand duizenden euro’s uit aan een AdWords campagne, want voor concurrerende zoekwoorden worden wel enkele euro’s per klik betaalt. Voor ZZP’ers en MKB-bedrijven kan dit een behoorlijke aanslag op hun marketingbudget betekenen.

Ook meer bezoekers op uw website? Klik nu

Traffic is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk gaat het om het verkopen van uw producten/diensten. Is het opzetten van AdWords campagne dan wel zo’n goede keuze? Wij hebben voor u de voor- en nadelen eens op een rijtje gezet.

De voordelen van een AdWords campagne

Direct zichtbaar: Enkel door (veel) te betalen is mogelijk om op de eerste pagina van Google te komen. Als u campagne op hebt gezet wordt uw advertentie gelijk getoond als er wordt gezocht op de ingevoerde zoekwoorden.

Targetten: Het is mogelijk om uw advertenties enkel op specifieke dagen en tijdstippen weer te geven. Hierdoor kan er zeer gericht geadverteerd worden.

Veel zoekwoorden: U kunt veel verschillende zoekwoorden/zoektermen invoeren, waarop u getoond wilt worden. Dit in tegenstelling tot zoekmachine optimalisatie (SEO), waar u meestal maar een pagina op een paar belangrijke zoekwoorden kunt ‘inrichten’.

Slechte positie organisch: Ook al wordt je in de organische zoekresultaten niet goed gevonden, met AdWords zal je gegarandeerd op de eerste pagina van Google verschijnen.

De nadelen van een AdWords campagne

Lange termijn: Bij AdWords is de vindbaarheid van uw website gelijk weg wanneer er besloten wordt te stoppen met adverteren of als uw (vastgestelde) budget op is.

Kosten per klik: Op concurrerende zoekwoorden/zoektermen zijn de kosten per klik hoog, door het biedsysteem wat Google hanteert voor AdWords.

Geen betere organische positie: Een dergelijke campagne levert u geen duurzaam resultaat op, want hierdoor verandert u niets aan de vindbaarheid van uw website.

Tijdelijke oplossing: Het voeren van een AdWords campagne heeft geen duurzaam effect en het kan u ook nog eens handen vol geld gaan kosten. Bedrijven die niet iedere maand zo’n hoog budget kunnen inzetten, zijn genoodzaakt om te stoppen als dit niet het gewenste oplevert. Tja, en wat dan….?

Smart InterWeb biedt uitstekende alternatieven

Ons bedrijf biedt uitstekende alternatieven voor Google AdWords, want wij denken in duurzame oplossingen. Over één van deze alternatieven willen wij u graag wat meer informatie geven, want het effect daarvan wordt nog steeds onderschat: het (laten) schrijven van landingspagina’s.

Het is in feite een extra webpagina die wordt toegevoegd aan uw eigen website waarop een specifiek onderwerp (zoekterm) uitvoerig omschreven staat waar u graag op gevonden wilt worden. Omdat het een losse pagina is die u eenvoudig kunt toevoegen aan uw sitemap, hoeft u deze niet op te nemen in de menubalk.

Een landingspagina laten schrijven

Om een landingspagina te maken hebt u een webtekst nodig die is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Wij schrijven deze webteksten. De teksten die voor deze landingspagina’s worden geschreven, zijn naast goed vindbaar ook prettig leesbaar. Hoe goed ze presteren kunt u eenvoudig meten, bijvoorbeeld met Google Analytics. Maar het meest belangrijk blijft uiteindelijk de omzet die deze genereert.

Goed ingerichte landingspagina’s spelen niet alleen een belangrijke rol bij de vindbaarheid van websites, maar ook webshops kunnen hiermee traffic genereren. Door ervoor te zorgen dat een bezoeker makkelijk de Unique Selling Points (USP) kan vinden, trekt u de aandacht. U kunt direct laten zien wat u in huis heeft. Als u dan ook aangeeft waarom de bezoeker beter bij u een product kan kopen, bent u natuurlijk spekkoper!

Onderschat onderdeel van webdesign: de call-to-action button

Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een call-to-action op te nemen. Daarvoor is het meest onderschatte onderdeel van webdesign geschikt: de call-to-action button. Een goed design, zorgt ervoor dat uw kwaliteiten nog sterker naar voren komen. Een opvallend ontwerp van de button roept bijvoorbeeld op tot het nemen van een beslissing waar mensen nog over twijfelen. Plaats een button prominent op de webpagina.

Een effectieve landingspagina heeft slechts één onderwerp, hierdoor hebben bezoekers altijd het gevoel dat ze op de juiste plek terecht zijn gekomen. Andere voordelen zijn:

♦ Gevonden worden met de zoekterm(en) die uw bedrijf uniek maakt
♦ Originele content zorgt voor een hogere ranking in de zoekmachines
♦ Verhogen van organische vindbaarheid
♦ Duurzaam resultaat in tegenstelling tot het voeren van een AdWords campagne
♦ Eenmalige kosten

Een ander alternatief voor een AdWords campagne is het (laten) schrijven van blogberichten. Google is namelijk heeft een sterke voorkeur voor webpagina’s met probleemoplossende en/of leerzame content. Hierdoor krijgt u een hogere ranking in de zoekmachine. Bovendien stelt een blog u in staat om op een natuurlijke manier uw expertise te delen met uw doelgroep. Wij doen dit nu met u.

Wilt u meer weten over één van onze uitstekende alternatieven voor Google AdWords? Belt u ons dan eens. Wij staan u graag te woord.

Comments are closed.