Wel of geen fout gespelde zoektermen of zoekwoorden op uw website

Wel of geen fout gespelde zoektermen of zoekwoorden op uw website

Moet u nu wel of geen fout gespelde zoektermen of zoekwoorden op uw website gebruiken?

Google heeft (een tijdje geleden) weer eens iets nieuws ontwikkeld. U wordt als (be)zoeker nog verder “geholpen” als u een spelfout maakt bij het invoeren van een zoekterm en of zoekwoord.

Tot enige tijd geleden was het zo dat zoekmachinegigant Google websites (resultaten oftewel SERP) liet zien waarin de door u ingetypte termen voorkwamen. U kreeg waar u om vroeg zeg maar. Er stond al wel bij “bedoelde u” met daaronder, volgens Google, de juiste spelling.

Dat kwam er in de praktijk op neer dat het voor u als website eigenaar, in een aantal gevallen, verstandig was om opzettelijk (bepaalde) zoektermen fout te spellen op uw site. Waarom…? Nou, omdat er op die fout gespelde manier vaker werd gezocht in Google. Dat was dan ook een veelgebruikte wijze om aan zoekmachine optimalisatie (SEO) te doen.

Veel zoekers in Google zullen waarschijnlijk wel de resultaten willen zien waarin de spelfout(en) zijn opgenomen. Dat is toch waar hij of zij naar op zoek was. Echt verkeerd is (was) deze vorm van SEO dus zeker niet.

Meer bezoekers op uw website? Klik nu

De juiste spelwijze in de zoekresultaten van Google

Vanaf nu is dit anders, want Google heeft het omgedraaid. Spelt u als zoeker zoekwoorden en of zoektermen (bewust of onbewust) verkeerd, dan wordt de juiste spelwijze in de zoekresultaten weergegeven en u treft de optie “bedoelde u” met daarin uw originele zoekopdracht eronder.

Dit komt er op neer dat het oude trucje om bewust foutief gespelde termen te gebruiken op uw website, omdat daar zo vaak op wordt gezocht, nu toch echt verleden tijd is.

Zoals gezegd, tot voor kort was het zo dat de juiste spelling niets meer dan een suggestie was. Maar tegenwoordig is het geen vrijblijvend voorstel meer van Google, maar een ferme beslissing. Google beslist of u een spelfout heeft gemaakt en daarmee is het klaar!

Er zijn, wat ons internetbureau betreft, twee steekhoudende argumenten om zoektermen of zoekwoorden niet bewust op uw website verkeerd te spellen. Ten eerste staan fouten slordig, want uw website krijgt er een minder professionele uitstraling door.

Ten tweede kunnen mensen door spelfouten ook afhaken. U heeft dan misschien wel meer bezoekers, maar minder mensen die tot koop over zullen gaan. Het zoekverkeer neemt toe, maar de conversie zal dalen.

Mochten er toch situaties zijn waarin u iets wel verkeerd moet spellen, kies dan voor een creatieve oplossing. Waar u dan aan mag denken…….? Een spelfoutje hoeft niet per se verkeerd te zijn, als u het maar tussen aanhalingstekens zet.

Is het nu zoekmachine Optimalisatie of Zoekmachineoptimalisatie?

Zoekmachine Optimalisatie staat op deze wijze correct geschreven.

Zo “Zoekmachineoptimalistie” eigenlijk niet. Maar ja, er wordt toch veel op gezocht, dus vooruit dan maar voor deze ene keer!

Comments are closed.