Wil jij in 2017 een webwinkel starten?

Wil jij in 2017 een webwinkel starten?

Laat je goed adviseren voordat je gaat starten met een webwinkel

Een webwinkel is een relatief goedkope manier om een eigen bedrijf te starten. Je hebt weinig vaste kosten, zoals het huren van een pand en het in dienst nemen van personeel. Bovendien kun jij vanuit je eigen huis een eigen bedrijf runnen. Wil jij in 2017 een eigen webwinkel starten, dan zal je met een aantal zaken rekening moeten houden. Wij geven je enkele tips, zodat jouw webwinkel succesvol wordt.

Ook een succesvolle webwinkel starten?
Bel nu 020 881 2021

Breed assortiment of specifieke markt?

Voordat je begint met het starten van een webwinkel is het verstandig om eerst goed na te denken over de producten die je wilt verkopen. Wil je bijvoorbeeld een breed assortiment aanbieden of inspelen op een specifieke markt?

Nadat je jouw producten en doelgroep vastgesteld hebt, is het belangrijk dat je een bedrijfsnaam bedenkt die aansluit bij jouw producten. Ons advies is om jouw bedrijfsnaam direct in een domeinnaam te registreren. Dit helpt bij de herkenbaarheid en vindbaarheid van jouw webwinkel.

Laat je webwinkel maken door een professioneel internetbedrijf

Daarna zal je op zoek moeten gaan naar een professioneel internetbedrijf die jouw webwinkel kan bouwen zoals jij dit wilt. Je hebt ongetwijfeld dromen en wensen. Een schitterende webwinkel laten maken is nog niet zo moeilijk, maar de vindbaarheid van jouw webwinkel kan wel een struikelblok zijn. Veel startende ondernemers onderschatten dit probleem, totdat blijkt dat er niet voldoende omzet wordt gegeneerd.

Esthetische en praktische functie(s) van jouw webwinkel

Het juiste internetbedrijf zal niet alleen aandacht geven aan de esthetische en praktische functie(s) van jouw webwinkel, maar zal ook de nodige middelen inzetten om de vindbaarheid van jouw webwinkel te optimaliseren. Je kunt ook zelf een aantal zaken doen om de vindbaarheid van je webwinkel te vergroten. Je kunt bijvoorbeeld een forum of blog (laten) maken op je website. De informatie die jij geeft is interessant voor je doelgroep, maar een ander voordeel is dat je op deze wijze unieke content creëert.

Hoger in Google met je webwinkel

Unieke content wordt echter niet alleen door je doelgroep gewaardeerd, maar ook door Google. Het is een feit dat Google hier steeds meer waarde aan toe kent en dit beloont met een hogere positie. In de content kun jij (of een SEO tekstschrijver) zoektermen verwerken waar jij op gevonden wilt worden.

Een goede zoekterm bepaalt niet alleen het aantal bezoekers, maar ook de kwaliteit van je bezoekers. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat een zoekterm goed aansluit bij het product wat je in je webwinkel aanbiedt.

Leg eerst een goed fundament

Een eigen webwinkel starten betekent dat je aan heel veel zaken moet denken. Het is een leuke uitdaging waarmee je zeker succesvol kunt zijn. We hebben hierboven slechts een heel klein stukje van het onbekende onthult.

Als jij echt iets wilt bereiken met je webwinkel, dan is dit een kwestie van het leggen van een goed fundament waarop jij kan doorbouwen. Laat je goed adviseren voordat je gaat starten met je webwinkel in 2017. Wij helpen je graag!

Comments are closed.