Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie: een vak apart!

Google is, naast Bing, de meest populaire én slimste zoekmachine. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is daarom ook een vak apart, want hoger in Google kom je niet zomaar (ondanks alle verhalen die de ronde doen!)

Er zijn in principe twee manieren om de positie van uw website hoger te ranken: optimaliseren en adverteren. Bij beide technieken is er sprake van een continu proces, want stilstaan betekent achteruitgang. En dat willen we niet! Wij kunnen u op meerdere gebieden van dienst zijn.

SEO specialist nodig? Klik nu

Zoekmachine optimalisatie richt zich op de organische resultaten aan de linkerkant van Google (SEO) en advertenties vindt u aan de rechterkant (SEA).

Dit laatste klopt niet meer helemaal, omdat we al enige tijd te maken hebben met topadvertenties; 3 advertenties (gesponsorde koppelingen) die boven de organische (links) zoekresultaten verschijnen.

Het lijkt er dus op dat Google het optische verschil tussen organische resultaten en de gesponsorde koppelingen kleiner wil maken. Feit blijft dat Google kwalitatieve en regelmatig vernieuwde content beloont met een hogere positie. Wij vertellen u er graag meer over.

Zoekmachine optimalisatie is geen éénmalige activiteit

Zoekmachine optimalisatie (SEO) wordt weleens vergeleken met topsport. En terecht, want het is een intensieve manier van internet marketing. De grootste misvatting die men maakt over zoekmachineoptimalisatie is dat het een eenmalige activiteit is.

De manier waarop zoekmachines zoals Google en Bing websites indexeren en het algoritme waarmee ze de hoogte in de zoekresultaten bepalen wijzigt echter continu. Dit betekent dat een bedrijf een website moet blijven optimaliseren. Zoekmachine optimalisatie is arbeidsintensief en specialistisch werk en wordt daarom dikwijls uitbesteed.

Ondertussen zit de concurrentie niet stil!

Internetmarketing en zoekmachine optimalisatie zijn onderwerpen waar veel over wordt gesproken, maar daar blijft het vaak ook bij. Jammer, want het biedt mogelijkheden om uw bedrijf online succesvoller te laten zijn en de concurrentie zit niet stil.

Uw concurrentie doet wel aan zoekmachine optimalisatieDe beste en slimste website verovert immers een hogere positie in Google. Resultaat: meer bezoekers en dus een betere kans op potentiële klanten!

Met kwalitatieve zoekmachine optimalisatie en internetmarketing bouwt u een sterk fundament. Een stevige basis waar Google en Bing niet omheen kunnen.

SEO is peperduur…toch?

Wij hebben al (veel) meer geschreven over het feit dat nog steeds het gevoel heerst dat SEO peperduur is. Toegegeven, er worden nog steeds woekerprijzen gevraagd als het om zoekmachine optimalisatie gaat, maar gelukkig krijgen steeds meer bedrijven in de gaten dat het (blijven) optimaliseren van hun website prima goed én betaalbaar kan.

Onze visie is dat wij onze klanten zoveel mogelijk kennis willen meegeven en dat doen wij onder andere door middel van SEO advies. Op deze wijze ontstaat er helderheid en een prettige samenwerking.

Zeg nu eerlijk, als u weet wat een leverancier (in dit geval wij) voor u doet, dan neemt het vertrouwen toch alleen maar toe?!

Contact met ons opnemen, gewoon doen

Of u nu meer informatie wilt over zoekmachine optimalisatie of overweegt u om uw website teksten te laten (her)schrijven, contact met ons opnemen mag altijd. Wij staan u graag te woord en u hoeft niet bang te zijn dat u wordt overspoeld met vakjargon.

Is de drempel voor u toch net iets te hoog om de telefoon ter hand te nemen, stuur ons dan even een e-mail met uw vragen. Vergeet daarbij niet de naam van uw website te vermelden. Wij geven namelijk, als het gaat om zoekmachine optimalisatie, hoger in Google komen en internet marketing, graag advies op maat.